image
 |  7 7 Лютого 2020 | 21:37

Луцький «pинок-гейт»: в офіс муніципалів вдеpлись невідомі у поліційній фоpмі (ВІДЕО)

У приміщення Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради, де сьогодні вночі розбили вікна, увірвались двоє осіб в поліцейській формі для того, аби вручити повістку про виклик на допит. Свої ім’я та посади вони не назвали, а в кабінет потрапили, застосувавши силу до працівниці департаменту.

Про це повідомляють «Волинські новини».

Інцидент трапився близько 17:40 в приміщенні департаменту. Чоловік та жінка в поліцейській формі зайшли в приміщення департаменту та запитали, де знаходиться Юлія Сиротинська. На що діловод повідомила гостям, що робочий день завершений. У відповідь чоловік сказав, що «нам треба директор».

«Чоловік підпер ногою двері, відштовхнув мене, сказав напарниці «включай камеру» і вони пішли в кабінет директора», – каже діловод.

Дівчині стало зле, їй викликали швидку допомогу.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини очільниця департаменту Юлія Сиротинська розповіла, що невідомі в формі не представились, лише з декількох спроб на короткий час показали посвідчення та заховали їх, не дозволивши прочитати імена та посади.

«Принесли повістку на допит у якості свідка, після чого швидко втекли. Документ складений з численними помилками. Це повістка по справі, яку вчора програла поліція», – пояснює Юлія Сиротинська.

На місце події муніципали викликали слідчо-оперативну групу, проте за півтори години вона так і не прибула. На повторний дзвінок і вимогу прибути на місце події слідчо-оперативної групи поліцейський заявив, що «керівництво не вбачає в цьому необхідності».

За станом на 20:25 прибула слідчо-оперативна група. Очільниця луцьких муніципалів Юлія Сиротинська дає пояснення.

Нагадаємо, вчора Луцький міськрайонний суд ухвалив рішення, відповідно до якого поліція незаконно вилучила техніку, якою демонтували Старий ринок, не мала права оглядати працівника департаменту муніципальної варти, вилучати його особисті речі, елементи форменого одягу та нагрудну камеру. Також поліція незаконно застосовувала силу при незаконному обшуку. За декілька годин після цього невідомі бруківкою розбили 3 вікна в приміщенні департаменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький «pинок-гейт»: Поліція на стороні закону та захисту прав і свобод громадян, - Петро Шпига (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити