image
 |  0 16 Жовтня 2020 | 18:09

Луцькрада передбачила додаткові 2,7 мільйона для е-квитків

У Луцькій громаді затвердили Програму автоматизованої системи обліку оплати проїзду в транспорті.

Про це інформує Луцькрада.

Депутати Луцькради (Луцька міська рада – муніципалітет-член Асоціація міст України у Волинській області) затвердили Програму автоматизованої системи обліку оплати проїзду в громадському транспорті Луцької міської територіальної громади на 2020–2024 роки.

Йдеться щонайперше про додаткове фінансування у розмірі 2 мільйони 711 тисяч гривень, необхідне для подальшого функціонування автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті.

Оскільки до складу території Луцької територіальної громади входитимуть громади колишніх трьох районів – Боголюбська, Жидичинська, Заборольська, Іванчицівська, Княгининівська, Одерадівська, Озерцівська, Прилуцька, Рокинівська, Шепельська, то міська влада повинна забезпечити електронними квитками на безоплатній основі пільговиків, які живуть на цих територіях. 

Варто зазначити, щороку їх у Луцьку збільшується на 2,5 тисячі.

У закладах загальної середньої освіти нашого міста навчається 28 тисяч учнів. Щороку до першого класу зараховується 3,5 тис. учнів. Згідно інформації управління освіти і науки Волинської ОДА у територіальних громадах, що входитимуть до складу Луцької територіальної громади, навчається 2,3 тисячі учнів. Відтак, усіх їх теж повинні безплатно забезпечити електронними квитками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вулицях Луцька з'являться нові тролейбуси (ФОТО)

Крім того, у Луцьку впроваджується цікавий проект «Використання екологічних і розумних технологій у системі громадського транспорту міста Луцька» спільно з Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини через Engagement Global gGmbH.

Тож, до кінця 2020 року в місті встановлять «розумні табло» та 9 «розумних зупинок». 

Тому для відображення даних на «розумних зупинках» та на «розумних табло» щодо прибуття громадського транспорту в режимі реального часу, необхідне забезпечення постійного інтернет-зв’язку і це коштом міського бюджету.

У Програмі передбачать кошти і на розміщення інформаційних стендів із відображенням схем та розкладів руху громадського транспорту на зупинках для нього.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити