image
 |  4 2 Квітня 2021 | 22:24

Луцькраду просять перевірити магазин, який торгує алкоголем біля школи

Посадовців Луцькради просять перевірити дотримання рішення Прошу перевірити дотримання рішення щодо продажу алкогольних напоїв в радіусі 100 метрів від закладів освіти.

Відповідне звернення направив депутат від фракції ВО «Свобода» Андрій Білан.

Нещодавно «ВолиньUA» інформували про те, що поряд із школою №9 та гуртожитком СНУ функціонує магазин з продажу алкогольних напоїв.

У Луцьку діє рішення, від 20.04.2011 №9/23 «Про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів» з метою формування в суспільстві здорового способу життя, зниження рівня споживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів заборонено продаж алкогольних напоїв в об’єктах торгівлі (крім закладів ресторанного господарства) розміщених в радіусі 100 метрів від головного входу в приміщення загальноосвітніх навчальних закладів.

Депутат Андрій Білан просить відділ муніципальної дружини міської ради та управління розвитку підприємництва та реклами в межах своїх повноважень здійснити перевірку закладу, який знаходиться по вулиці Потапова, поблизу із 9-ю школою та Лабораторним корпусу та грутожитку СНУ.

На прилавках магазину «Улюблений» серед продуктів, розміщені алкогольні товари. Хоча даний заклад себе більш позиціонує, як місце з продажу м’ясних продуктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку продовжують торгувати алкоголем біля шкіл (ФОТО)

Лишається відкритим питанням, чому фіскали продовжують видавати ліцензії на продаж алкогольними напоями поряд із закладами освіти?

До слова, подібна ситуація і є біля 5 школи міста Луцька, коли в межах 50 метрів діють магазини де ведуть торгівлю з продажу алкоголю та цигарок.  Якщо цю проблему замовчувати, то  алкоголем соро будуть торгувати біля порога школи. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити