image
 |  16 11 Березня 2021 | 23:31

У Луцьку продовжують торгувати алкоголем біля шкіл (ФОТО)

Луцька міськрада забороняє продаж алкоголю у радіусі 100 метрів навколо шкіл, однак, підприємці продовжують вести торгівлю алкоголем.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Один із прикладів, магазин «Улюблений», що знаходиться за адресою Потапова, який знаходиться в десятках метрів від 9 школи та Лабораторного корпусу СНУ.

На прилавках магазину «Улюблений» серед продуктів, розміщені алкогольні товари. Хоча даний заклад себе більш позиціонує, як місце з продажу м’ясних продуктів ТМ «Забіяка». 

До слова, в Луцьку, ще з 2011 року, діє заборона з продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів:

- «в об’єктах торгівлі (крім закладів ресторанного господарства), розміщених в радіусі 100 метрів від головного входу в приміщення загальноосвітніх навчальних закладів».

Також цим рішенням рекомендувати Регіональному управлінню департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПА України у Волинській області при видачі ліцензій на право торгівлі керуватися цим рішенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку поряд зі школою працюють «наливайки» (ФОТО)

У свою чергу управління розвитку підприємництва та реклами міської ради зобов’язані надавати довідки про приналежність до визначених 100-метрових зон та враховувати ці моменти при видачі ліцензій на право торгівлі.

Натомість, слід припустити, що фіскали продовжують видають ліцензії підприємцям, які продають спиртне у межах цієї стометрової зони, а управління розвитку підприємництва та реклами міської замовчує факти торгівлі аклогольними товарами в забороненій зоні, мовляв законодавство недосконале.

До слова, подібна ситуація і є біля 5 школи міста Луцька, коли в межах 50 метрів діють магазини де ведуть торгівлю з продажу алкоголю та цигарок. 

Таке враження, що вже алкоголь скоро будуть продавати біля порога школи. Бо попри заборону Луцької міської ради про продаж спиртних напоїв в радіусі 100 метрів від навчальних закладів, продовжують функціонувати «наливайки».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити