image
 |  7 30 Січня 2020 | 13:33

Луцьку й не снилось: Франківськ переживає туристичний бум

З початку року Івано-Франківськ відвідали 300 тисяч туристів.

Про це у соціальній мережі Фейсбук повідомив мер-свободівець Руслан Марцинків.

Зі слів очільника міста Івано-Франківська Руслана Марцинківа за два зимові місяці відвідало майже 300 тисяч туристів, це на 50 тисяч більше ніж минулого року.

 «На Різдво 2021 - гайда у Івано-Франківськ за казковим настроєм», - коментує Марцинків. 

Читайте також: У Луцьку просять забезпечити нічне підсвічування історичних пам’яток

З 1 грудня у центрі Франківська розпочала діяти на період свят ковзанка. Окрім головної ялинки, у місті облаштували ще 10 новорічних красунь, фактично у всіх цих локаціях панувала святкова атмосфера.

Чого не скажеш про Луцьк. В центрі Луцька «наліпили» новорічних інсталяцій на кожному квадратному метрі, забувши про інші райони міста, які по суті могли теж привабити не тільки туристів, але і піднімати настрій жителям.

Читайте також: Чи має шанс Старе місто на «нове життя», чи так і залишиться «мертвим»?

Не забули у Луцьку прикрасити інсталяціями міську раду та приміщення муніципальної варти, що на фоні цих оздоблень, Луцький замок Любарта пішов у прямому сенсі в «тінь».

Ніщо краще не пізнається, як у порівнянні. Ми вже не беремо приклад з міста Львів, беремо з міст, які по суті по масштабах такі, які Луцьк. І бачимо, що могло б бути і краще, що у Луцьку десь «просідає» цей напрямок. І робити наше місто комфортнішим щодня потрібно у всіх районах міста та не забувати про родзинку Луцька – замок Любарта. Тоді і древній Лучеськ буде переживати туристичний бум.

Оксана Саць

"Освітлений" новорічний замок Любарта та "панування святкової атмосфери" на замковій площі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити