image
 |  4 3 Січня 2020 | 16:28

У Луцьку просять забезпечити нічне підсвічування історичних пам’яток

Забезпечити нічне підсвічування пам'яток і території Старого Луцька

Відповідну петицію, 2 січня, зареєстрував журналіст Юрій Горбач.

Навіть в період Новорічних свят історична частина Луцька тоне в пітьмі. У місті відсутній грунтовний і послідовний підхід до підсвічування пам'ятних і важливих для міста об'єктів.

У європейських містах організовують та проводять нічні екскурсії. Бо нічне місто з гарною підсвіткою та освітленням може виглядати зовсім інакше, ніж в денну пору. В Луцьку це неможливо, бо немає що показувати – навіть основні пам'ятки або підсвічуються дуже убого, незбалансовано, або не підсвічуються взагалі.

Гарне і якісне підсвічування пам'яток архітектури, пам'ятників, додатково зацікавлюватиме туристів, сприятиме розвитку туризму в місті.

Читайте також: Святу тут не місце: які частини Луцька оминула святкова атмосфера?

Тому в місті необхідно розробити положення про підсвічування усіх пам'яток національного та місцевого значення, пам'ятників та знакових для міста споруд, території ДІКЗ «Старий Луцьк», в якому закріпити базові вимоги до влаштування такого підсвічування.

Після напрацювання положення провести необхідне технічне оснащення об'єктів, при потребі – із залученням експертів, дизайнерів.

Підтримати відповідну петицію можна за цим посиланням. ТУТ

Нагадаємо, що у місті є райони, які оминула святкова атмосфера. Відвідування цих забутих богом і чиновниками частин обласного центру не додасть гарного настрою. А може спровокувати сум та депресію. Серед них - історична частина Луцька, відома як «Старе місто».

Читайте також: Екологи? Ні, не чули: у «Старому місті» берег річки «потонув» у смітті (ФОТОФАКТ)

Про Старе місто просто забули. Самотніми вулицями гуляє хіба що холодний пронизливий вітер та зграї бродячих собак. Іноді трапляється поодинокий перехожий, який поспішає у своїх справах. Історична частина Луцька функціонує ніби окрема сільська ОТГ, при чому неспроможна та бідна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити