image
 |  0 1 Липня 2018 | 05:39

Масштаби знищення лісів на Закарпатті зняли на відео при допомозі дрона (ФОТО, ВІДЕО)

Команда WWF (Всесвітнього фонду природу) в Україні оприлюднила відео  масштабів вирубки лісів в  Усть-Чорнянському лісництві, зняте з висоти пташиного польоту.
Як ідеться в сюжеті ТСН, дрон відзняв близько 50 гектарів суцільно зрубаного лісу. В організації додали, що дерева тут почали рубати попри "період тиші".
Оглянути територію через можливе порушення Закону “Про оцінку впливу на довкілля” 12 червня взялася робоча група у складі Держекоінспекції, громадських екоінспекторів, експертів “Лісової варти” та журналістів-розслідувачів.
У повідомленні йдеться, що міст, який вів до лісосіки, перекрили невідомі молодики. На місце викликали поліцію, однак перевірки домогтися так і не вдалося.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з причин спалаху короїда на Волині – «королівські» полювання, – екологи

Наступного дня захисники природи таки потрапили на лісосіку та зафільмували на відео масштаби вирубки.
[embed]https://www.facebook.com/wwfukraine/videos/1846975405324616/?t=0[/embed]
Коли нам нарешті вдалося потрапити на місце, ми були вражені масштабом суцільних вирубок. Також, попри "період тиші", із 7:00 до 12:00 невідомі особи зрубали близько сотні дерев. Вибірково оглянувши пні свіжозрізаних дерев, ми виявили, що відсоток хворих дерев може бути значно меншим, ніж зазначений у документації”, – заявив координатор проекту "Лісова варта"  Дмитро Карабчук.

Про порушення повідомили аудиторів компанії SGS, які видали сертифікат, а також український і міжнародний офіси Лісової наглядової ради (FSC).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від волинських лісгоспів вимагають демонтувати мисливські вежі в об’єктах ПЗФ

Як повідомлялося раніше, нещодавно правоохоронці викрили схему незаконного продажу деревини у Карпатах. Самих вирубок у лісі вони ще не знайшли, але вже заарештували кілька сотень кубів смереки, начебто краденої в Брустурянському лісгоспі.
 


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити