image
 |  2 6 Грудня 2018 | 12:01

Майбутній голова єдиної церкви: в УПЦ КП закликали не ширити чуток про Філарета

В Українській православній церкві Київського патріархату закликали користуватися першоджерелами, а не ширити чутки про майбутнього предстоятеля єдиної помісної УПЦ.

Про це написав керівник інформаційного відділу УПЦ КП, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) у Facebook.

Архієпископ зазначив, що з наближенням об’єднавчого собору зросло число "релігієзнавців" та коментаторів теми.

"Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны". Хоча є низка речей, які коментувати ще не час, бо праця триває, і шум навколо них зчиняється не для її успіху, а якраз навпаки", - стверджує Євстратій.

За його словами, патріарх Філарет 19 листопада розповів, як буде діяти, в разі висування від УПЦ КП його кандидатури в предстоятелі.

"Якою буде моя відповідь на згадану вище пропозицію про обрання, якщо вона буде оголошена офіційно на соборі - я також офіційно повідомлю собору", - прокоментував Філарет.

"Прошу послуговуватися першоджерелом, а не коментарями чуток, поширення яких лише перешкоджає досягненню рішень, прийнятних для всіх учасників процесу", - закликав Євстратій.

Також архієпископ відзначив, що навіть, якщо на якість заяви чи чутки не дається коментар, спростування чи відповідь - це не означає, що немає чого сказати чи що поширюване на 100% правда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УАПЦ не буде висувати кандидатуру на пост предстоятеля Української помісної православної церкви

"Є речі, на які мовчання - найкраща відповідь", - резюмував він.

5 грудня релігієзнавець Андрій Ковальов, який раніше працював в інформаційному відділі УПЦ КП заявив, що Філарет не буде балотуватись на посаду предстоятеля Єдиної помісної української церкви.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити