image
 |  7 19 Червня 2021 | 22:24

Майже 90 кілометрів за день: на Волині завершився велопробіг із незрячими учасниками

19 червня завершився п'ятиденний маршрут учасників сьомого Всеукраїнського велопробігу під гаслом "Бачу! Можу! Допоможу", що проходив на Волині.

В останній день учасники подолали на велосипедах майже 90 кілометрів, - розповіла Суспільному організаторка Вікторія Лучка.

Маршрут велопробігу розпочався 15 червня в обласному центрі Волині. Учасники вирушили віл Луцького замку до Колодяжного, потому маршрут пролягав через Ковель – Шацьк – Світязь – Залісся – Острів'я – Піщу і знову завершився у Ковелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили підсумки першого дня Чемпіонату України з легкої атлетики у Луцьку (ФОТО)

Учасники веломаршруту зупинялись у санаторії "Лісова пісня". Тут відбувся тренінг, де обговорювали права людей з інвалідністю. До велопробігу долучилися учасники з Києва, Одеси, Харкова та Львова.

На п'яти велосипедах-тандемах люди – незрячі та їхні партнери, подолали дистанцію у 200 кілометрів.

Під час подорожі робили зупинки для перепочинку. Упродовж усього маршруту часників супроводжував водій на автомобілі та логіст, який прокладав маршрут. Найбільше сподобалась подорож стежками Шацького національного парку, - розповіла учасниця велопробігу у Марина Старусьова.

Найважчим був останній день, - каже Вікторія Лучка. У спеку велосипедисти подолали понад 90 кілометрів дороги від санаторію "Лісова пісня" до Ковеля. Виїхали о восьмій годині ранку, о 17:00 вже були у місті.

З 18 учасників до кінцевої точки доїхали усі. Після вечері усі потягами пороз'їжджаються по домівках, - каже організаторка велопробігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі Сошичне на Камінь-Каширщині з’явиться новий сучасний автомобіль «швидкої» допомоги

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити