image
 |  0 19 Червня 2021 | 13:46

Оприлюднили підсумки першого дня Чемпіонату України з легкої атлетики у Луцьку (ФОТО)

Чемпіонат України з легкої атлетики триватиме у Луцьку з 18 по 20 червня. Вчора, 18 червня, відбулося відкриття та перші змагання, тож спортсмени здобули перші перемоги.

Про це повідомляють у Луцькій міській раді.

Змагання розпочались 18 червня на стадіоні "Авангард". Підтримати спортсменів та урочисто розпочати Чемпіонат прийшли міський голова Ігор Поліщук, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, заступниця Міністра молоді та спорту України Ніна Уманець, президент Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) Равіль Сафіуллін, віце-президенти ФЛАУ Володимир Рудюк, Віктор Грінюк, генеральний секретар ФЛАУ Іоланта Хропач, голова відділення Національного Олімпійського комітету України у Волинській Області Роман Карпюк та начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин, директор західного центру олімпійської підготовки Олег Вегнер.

У Чемпіонаті України спортсмени боротимуться за перемогу й медалі національного чемпіонату та за місце у команді України на Олімпійських іграх у Токіо.

У перший день чемпіонату легкоатлетка Марина Килипко встановила національний рекорд України у стрибках з жердиною – 4.70 метрів. Килипко виконала олімпійський норматив і виграла золото чемпіонату України, й тим самим забезпечила собі місце в команді на Токіо-2020.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У волинській лікарні показали досягнення колективу з благоустрою території (ВІДЕО)

Як повідомляє Суспільне, у секторі для метання молота перемогла волинянка Ірина Климець. Атлетка відправила молот на 69.00 м, близько чотирьох метрів вигравши в Альони Шуть (65.32 м). Ірина Новожилова завоювала бронзу.

Серед чоловіків у метанні молота переміг фіналіст чемпіонату світу-2019 Михайло Кохан, який вже в другій спробі встановив новий особистий рекорд, вперше в кар’єрі відправивши молот за позначку 78 метрів – 78.61 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 17 червня за тепло розрахувалися 46% лучан

Програма другого дня чемпіонату України почалася о 10:00, 19 червня, у Луцьку з кваліфікації з потрійного стрибка серед чоловіків. У ранковій програмі - кваліфікації з потрійного стрибка серед жінок. Чоловіки змагатимуться у прекваліфікації з бігу на 200 метрів. У боротьбу вступлять семиборки, а десятиборці почнуть другий день змагань.

Нагадаємо, минулого року у Луцьку також відбувався Чемпіонат України з легкої атлетики. Впродовж 12-13 серпня спортсмени змагалися за першість на стадіоні "Авангард". У його підсумку легкоатлети збірної Волині вибороли 13 медалей: 6 золотих, 3 срібні та 4 бронзові.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити