image
 |  2 23 Червня 2019 | 08:24

Мешканці курортного Світязя не хочуть плати за вивіз сміття

Мешканці Світязя не хочуть плати за вивіз сміття та створюють сміттєзвалища. 

Про це інформує Шацька РДА.

Про готовність Шацького національного природного парку до відпочинкового сезону розповіла його директор Марія Христецька. За її словами, проблема вивозу сміття залишається й нині, незважаючи на те, що під час літнього сезону наймані працівники парку постійно прибирають пляжні території та рекреаційні зони. Порозумітися в цьому плані вдалося з районною владою, підприємцями, які хочуть працювати на пляжі, та органами місцевого самоврядування. І лише більшість жителів села Світязь, а також представники малого та середнього бізнесу не бажають сплачувати кошти за систематичне вивезення сміття. Тож цим змушений займатися Шацький національний природний парк.

«Але більше ми не дозволимо зносити сміття на прибережну смугу. Тепер на пляжі цілодобово чергуватимуть наші працівники згідно попередньо складеного графіку. Іншого виходу я не бачу» - відзначила Марія Володимирівна на завершення.

Повністю погодився з керівником нацпарку начальник КП «Будинкоуправління» Іван Коваль. Повідомляючи присутнім про основні напрямки роботи комунального підприємства, серед яких й щоденне вивезення сміття, він зазначив, що чекає на заключення відповідних договорів зі світязянами. При цьому посадовець наголосив, що з комендантами та власниками баз відпочинку урочища «Гряда» таких проблем не виникає.

В свою чергу, Світлана Мельнічук, секретар Світязької сільської ради, пояснила, що місцеві жителі не хочуть платити власні кошти за вивіз сміття на полігон комунальниками, тому й створюють сміттєзвалища у невідповідних місцях. Також вона зазначила, що прослідкувати за кожним, хто викидає сміття та змусити їх не робити цього неможливо. І щоб змінити ситуацію на краще, потрібно вкотре провести роз`яснювальну роботу з населенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причину обміління озера Світязь (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити