image
 |  4 29 Вересня 2021 | 20:13

Міноборони планує перевірити львівську «сухопутку» на зв'язок з націоналістами

Американські ЗМІ заявили, що Національна академія сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові «стала домом» для ультраправої організації Centuria. На це вже відреагували у Міноборони.

Про це повідомляє «24 канал».

Там заявили, що вже призначили службову перевірку. Відповідне доручення надійшло від міністра оборони Андрія Тарана.

Окремих військових перевірять на причетність до організації Centuria. Військовій службі правопорядку ЗСУ доручили проаналізувати інформацію щодо обставин укладення договору між Управлінням фізичної культури і спорту Міноборони та ГО «Українська федерація змішаних бойових мистецтв». А також – вивчити наслідки реалізації цієї угоди.

Довідка. За результатами службової перевірки доручено поінформувати правоохоронні органи для ухвалення відповідних рішень – якщо на це будуть підстави.

Що пишуть американські ЗМІ

Інформація про зв'язок навчального закладу з націоналістами з'явилася у доповіді американського Інституту Джорджа Вашингтона. У ній мовиться про те, що «група, яку очолюють люди, пов'язані з міжнародним активним ультраправим рухом «Азов», навернула безліч членів, зокрема – нинішніх і колишніх курсантів академії».

Коротко про Centuria

Об'єднання Centuria, яке діє в Україні, має свій сайт та сторінки у соцмережах. Організація описує себе як «групу організованої української молоді, яка стоїть на світоглядних засадах української державності та європейської традиції».

Серед завдань, які ставлять перед собою її члени, є:

— боротьба з «внутрішнім ворогом»;

— протистояння зовнішнім ворогам України;

— творення нового покоління українців;

— відповідь на виклики сьогодення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі мітингують проти «БРСМ-нафта» через фінансування Московського патріархату

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити