image
 |  2 30 Листопада 2018 | 09:31

Минулого року Луцьк відвідали 285 тисяч туристів

У 2017 році обласний центр Волині відвідало 285 тисяч туристів, а загальний економічний ефект склав 262 мільйони гривень. 

Про це йшлося 29 листопада під час засідання 49 сесії міської ради, пишуть Волинські новини

Як ідеться в інформації про виконання програми розвитку туризму у місті Луцьку на 2017-2018 роки, минулого року вперше проведено маркетингове дослідження туристичної привабливості Луцька, яке дало можливість визначити профілі українського і закордонного туристів, з'ясувати проблеми і перспективи розвитку туристичного ринку міста, його переваги і недоліки та дослідити економічний ефект розвитку галузі туризму. 

Згідно з даними маркетингового дослідження економічний ефект від туристичної галузі для міста: наближена кількість туристів, які відвідали Луцьк – 285 тис. осіб; загальний обсяг податків, сплачених до державного бюджету від туристичної діяльності – 93 млн. грн; дохід, що залишився в економіці міста – 135 млн. грн; загальний економічний ефект від туризму в економіці Луцька за показником «Дохід» – 262 млн. грн; робочі місця, створені у секторах безпосередньо пов'язаних з туризмом – 3 533 робочих місць. 

Зазначимо, що середній чек перебування (включаючи витрати на транспорт, проживання, харчування, інші витрати) внутрішнього туриста складає 983 грн, іноземного – 1545 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі посадовці Пустовіта намагаються розповісти про туристичний Луцьк 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити