image
 |  99 6 Серпня 2023 | 19:23

Мода 1930-х років. Ретро фото з Володимира

На світлині Ірина Вікентівна Білова з мамою на вулиці Фарній. Позаду видніється Собор Різдва Христового (костел Послання Апостолів) та кінотеатр "Голубий Дунай", який, на жаль, не зберігся до нашого часу. Світлина зроблена перед Другою світовою війною.

Про це йдеться на офіційній сторінці у соцмережі фейсбук Державного історико-культурного заповідника "Стародавній Володимир".

Мама з донечкою дуже гарно одягнуті. Їхній одяг цілком відповідав моді 1930-х років. Адже, в порівнянні з 20-ми роками ХХ ст. жіноча мода дуже сильно змінилася та набрала нових обертів. Хоч і вечірні сукні все ще лишалися довгими та вуличні (буденні) - були вже до середини литки.

Велика Депресія, яка поширилася на весь світ - вплинула і на моду. Жінки почали носити скромний одяг, дуже часто із штучних тканин. Вперше з'явився нейлон і буквально за 10 років "захопив" весь світ. Фігуру обов'язково стали підкреслювати паском на талії. В моду ввійшли приталені сукні та прозорість тканин. Особливої уваги набули мереживні тканини. І, як не дивно, але саме в 1930-х роках у моду ввійшли пурпуровий та рожевий кольори.

На світлині маленька дівчинка одягнена в сукню, яка підшита мереживом. На голові вона має беретик. Волосся заплетене в коси з бантиками. На ногах сандалики. Її мама одягнена в так звану прозору сукню. (у 1930-х роках прозорість одягу виглядала саме так). Сукня очевидно в'язана гачком. Добре видніється приталений силует і підкреслена талія. Жінка одягнена у темні панчішки та взута в туфлі. Обов'язковим аксесуаром була маленька сумочка, яку називали редикюль.

Голова покрита капелюшком. Капелюхи стали певною необхідністю для жінки, адже насправді капелюх - це та річ гардеробу, яку жінка могла сезонно оновлювати. Капелюхи були, як і дорогі, так і бюджетні варіанти.

На задньому плані ми можемо побачити молодих жінок у стильних костюмах з беретами на голові. Особливої популярності набирають густостебньовані берети, які припасовували на бік голови. Зазвичай, вони були темних кольорів: чорні, коричневі, зелені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля костелу на Волині колись були взуттєва і годинникарська майстерні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити