image
 |  4 18 Червня 2021 | 23:31

В ООН спрогнозували, що може стати наступною пандемією

У ООН заявили, якщо дефіцит води та посуха будуть зростати, то це може спричинити у світі наступну пандемію.

Про це повідомляє Reuters, - пише agronews.ua.

«Посуха на межі перетворення на наступну пандемію, і немає вакцини для її лікування», — заявила спеціальний представник ООН з питань зменшення ризику катастроф Мамі Мізуторі.

Як зазначається, наразі посуха спричинила економічні збитки щонайменше на $124 млрд торкнулася понад 1,5 мільярда людей в період з 1998 по 2017 рр., згідно з оприлюдненим повідомленням ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше: Олицький замок на Волині відкриють для туристів

Мамі Мізуторі наголосила, що глобальне потепління посилило посуху на півдні Європи та в Західній Африці. Близько 130 країн можуть зіткнутися з великим ризиком посухи вже цього століття.

Зазначається, що засуха, як і вірус, як правило, триває довгий час, має широкий географічний діапазон і завдає значної шкоди.

«Це може побічно вплинути на країни, які насправді не переживають посуху, шгляхом нестачі продовольства та зростання цін на продовольство», — сказала Мамі Мізуторі.

Так, в ООН очікують частих і сильних посух у Африці, Центральної та Південної Америки, Центральній Азії, Південній Австралії, Південній Європі, Мексиці та США.

Своєю чергою, відповідальний в ООН за боротьбу з опустелюванням Ібрагім Тьяу додав, що погіршення стану ґрунту частково спричинене неправильним користуванням землею, і це наблизило світ до «точки неповернення».

«Це, безумовно, явище, яке відбувається в інших частинах світу і цілком може трапитися в Європі», — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водій із України на АЗС у Польщі забрав барсетку фіна з майже 20 тисячами євро і коштовностями

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити