image
 |  2 5 Червня 2019 | 09:57

МВС Авакова не відрізняється від МВС Захарченка, - Микола Федік

МВС Арсена Авакова принципово не відрізняється від МВС Віталія Захарченка, однак у Верховній Раді немає 226 депутатів, які здатні відправити горе-міністра відставку.

Про це заявив голова Луцької «Свободи», депутат Луцької міськради Микола Федік.

«Реформована» поліція Авакова знову потрапила у центр жахливої події. І знову дії МВС спрямовані на бажання приховати злочин, зам'яти розслідування, спустити справу на гальма. Вбивство поліцейським 5 річного хлопчика - це ознака системної хвороби, яка охопила усю правоохоронну систему держави. Це наслідок нереформованої, нелюстрованої, корумпованої нової поліції Авакова.

Безкарність вбиває. Непокаране зло породжує нове зло. Сьогодні зрозуміло, що МВС Авакова принципово не відрізняється від МВС Захарченка. Змінилися лише вивіска та форма. Внутрішня суть залишилася незмінною. Бо не може людина з цінностями старої системи щось змінити у принципі», - наголосив очільник луцьких націоналістів.

Микола Федік додав, що Арсена Авакова давно мали б відправити у відставку, але народні депутати не хочуть брати на себе відповідальність.

«Те, що Аваков досі перебуває на посаді, свідчить про відсутність змін в українській політиці. Після скандалу з рюкзаками, після вбивства Каті Гандзюк очільник МВС мав давно піти у відставку. Якщо він не пішов сам, його мали б звільнити. Мене, як і багатьох українців, дивує, що за 5 років у Верховній Раді не знайшлося 226 голосів за відставку Авакова.

«Свобода» давно наполягає на звільненні Авакова з посади міністра МВС. Якби у парламенті була «Свобода», Аваков би давно втратив свою посаду. Бо неефективне нереформоване МВС - це загроза для всієї країни. Відправити у відставку міністра внутрішніх справ, який вляпався у серію гучних скандалів, є обов'язком депутатів. Вони несуть пряму відповідальність за перебування на посаді професійно непридатної особи. Вони також стали співучасниками корупції, злочинності, переслідування активістів, покривання грального бізнесу та інших явищ, які розквітли буйним цвітом за часів аваківщини. Але схоже, власні егоїстичні інтереси для частини політиків вищі за безпеку українців».

Читайте також: «Авакова у відставку»: у Луцьку пікетували управління нацполіції через смерть 5-річного хлопчика

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити