image
 |  4 14 Грудня 2019 | 22:53

МВС кинуло велику тінь на весь ветерансько-волонтерський рух, – лучанка Майя Москвич про справу Шеремета

Вже третій день в якійсь депресії. Накрило. Я просто дивилась брифінг МВС, а потім судові засідання он-лай, а потім перечитувала факти і все... Накрило.

Про це написала на своїй сторінці в мережі Фейсбук лучанка Майя Москович - активістка Революції гідності, учасниця АТО, переможниця Ігор Нескорених.

"Накрило чітко відчуттям 2013 року, цієї ж пори. Часів Януковича. Коли справи робилися під людей, щоб залякати, вибити з колії, перевести революцію в судову тяганину, зайняти людей судами, а не протестами. Перевести скажімо так, боротьбу на їхнє поле... І оце формулювання «захопившись ультраправими поглядами, із метою привернення уваги до своєї персони...» дуже знайоме. І коли суддя наперед знає, яку міру запобіжного заходу обере, - теж знайоме. Погано це все. Всі хто проходив це ще тоді, думаю мене розумієте як ніхто", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брифінг по справі Шеремета: непрофесійний, «сирий», показний і швидко підготовлений PR, – адвокат

"Я не знаю особисто Андрія, Юлю та Яну, котрих звинувачують у вбивстві Шеремета і не чула нічого про них до брифігну. Але я маю спільних з ними знайомих і мене ця справа зачіпає. Бо те що представники МВС наговорили на своїй презентації, не містило нічого переконливого по суті, а лиш кинуло велику тінь на весь ветерансько-волонтерський рух і в мене виникла підозра, що МВС самі хочуть дестабілізувати ситуацію. А ще це значить, що отак от до будь-кого можуть прийти і в чомусь звинуватити, просто за телефонні розмови, побажання «щоб вас Градами накрило» і коло знайомих. Що хай йому грець геть не хороша перспектива!" - продовжує Майя Москвич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ заявили, що помиритись із окупантами їм заважають добровольці (ВІДЕО)

"Передивившись всі доступні матеріали, в тому числі розслідування журналістів 2-річної давності, я на даний момент не вірю слідству.

Справа схожа на замовну політичну ліпнину, зліплену останніми місяцями для чогось або з якоюсь метою. Версій можна намалювати багато. Питання що робити...

Принаймні, не мовчати про це. І тримати на контролі. І вимагати відкритого, неупередженого розслідування. І слідкувати за тим що відбувається паралельно, раптом це відволікаючий маневр. І не боятися виступати проти. Бо ... ну самі розумієте", - пише лучанка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочалися цілеспрямовані репресії проти захисників України, – нардеп Ар’єв

"І триматися один одного. Читати один одного. Аналізувати. Дивитися кому це вигідно. А ще спілкуватися. Хто, наприклад, в Луцьку і кого теж криє - приходьте до мене на стрільбу! - стрільба охолоджує розум! Перевірено сьогодні власноруч. Вівторок-четвер-субота починаючи з 12:00. Місця зараз є. Просто перед тим напишіть.

І ще я дякую всім хто ходить на суди! І висвітлює інформацію! І долучається до підтримки! І пише..." - запрошує гуртуватися Майя Москвич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: АТОвця Сергія Антоненка до 8 лютого запроторили в СІЗО

"Думаю, хоч все кепсько, шанси ще є. Як прогнозує Синіцин, адвокати до весни розвалять справу і нічого в прокуратури не вийде, та все ж, думаю розголос треба, + це найлегше, що можем зробити зараз, а далі буде видно", - закликає лучанка.

#невірюМВС #freeRіff

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство Шеремета: має місце свідома дискредитація патріотів-добровольців, волонтерів та націоналістів, - Яніна Соколова

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити