image
 |  0 18 Грудня 2018 | 12:21

На голову Ківерцівської міської виборчої комісії подали до суду - за бездіяльність

Ківерцівська міська виборча комісія не розглянула скаргу від кандидата в депутати Ківерцівської міської ради об’єднаної територіальної громади від ВО «Свобода» Романа Стецьковича щодо проблеми з відкриттям виборчих рахунків у відділені «Приватбанку».

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Відповідно комісія не зібралась аби розглянути скаргу розпорядника виборчого фонду від ВО «Свобода» Романа Стецьковича, а в телефонному коментарі голова Ківерцівської міської виборчої комісії Григорій Павленко повідомив, що комісію не вдалось зібрати так, як не було кворуму.

Він також запевнив, що спілкувався з працівниками Ківерцівського відділення «Приватбанку», ще минулого тижня, про проблему, яка виникла з відмовою у відкритті виборчого фонду.

Того ж дня у банку Григорія Павленка запевнили, що до вечора проблему вирішать. Однак станом на сьогодні – рахунки політичної сили ВО «Свобода» не відкриті.

Зрештою, зважаючи на цю ситуацію, кандидат у депутати Ківерцівської міської ради ОТГ Роман Стецькович, як розпорядник виборчого фонду, подав до міської виборчої комісії скаргу про те, що йому не вдалось відкрити рахунки в банку. Після цього голова Григорій Павленко мав би скликати комісію, аби розглянути цю скаргу, однак цього не зробив.

Читайте також: У Ківерцях «ПриватБанк» блокує відкриття рахунків політичних партій

Відповідно, Роман Стецькович подав до Волинського окружного адміністративного суду на бездіяльність голови Ківерцівської міської виборчої комісії Григорія Павленка.

Засідання суду призначено на 19 грудня, та відбудеться о 13.30 годині.

Нагадаємо, що директор Північно-Західного регіонального управління Юрій Войтенко не зміг дати чіткої відповіді, чим керуються працівники Ківерцівського відділення «Приватбанку», вимагаючи все нові документи й не відкриваючи рахунків виборчих фондів місцевим організаціям політичних партій.

Проблема із відкритям виборчих фондів ВО «Свобода» та низці політичних партій  у Ківерцівському відділенні «ПриватБанку» виникла ще на тому тижні, через що вони не можуть почати виборчий процес.

Зазначимо, що вибори до Ківерцівської міської ОТГ мають відбутися 23 грудня. Однак, через абсурдні дії місцевого відділення «Приватбанку» низка політичних сил не може почати виборчий процес.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити