image
 |  2 17 Грудня 2018 | 18:26

У «Приватбанку» толком не знають, чому виборчі фонди не відкривають

Директор Північно-Західного регіонального управління Юрій Войтенко не зміг дати чіткої відповіді, чим керуються працівники Ківерцівського відділення «Приватбанку», вимагаючи все нові документи й не відкриваючи рахунків виборчих фондів місцевим організаціям політичних партій.

Зокрема від ВО «Свобода» сьогодні запросили фінансовий звіт партії, а після його надання попросили повторно подати заявку. При цьому від місцевої організації партії «Народний контроль» ніякого звіту не вимагали.

Про це стало відомо «ВолиньUA» сьогодні під час зустрічі у відділені Північно-Західного регіонального управління «Приватбанку» із представниками місцевих організацій окремих політичних партій.

В ході зустрічі озвучено інформацію про те, що Ківерцівське відділення «ПриватБанку» вже два тижні не відкриває виборчі фонди, через що вони не можуть почати виборчий процес.

Хоча у Ківерцівському відділені «Приватбанку» запевнили, ще 12 грудня, проблему з відкриття виборчого фонду вирішать до вечора, однак станом на 17 грудня – рахунки виборчого фонду й досі не відкрито.

При цьому член ВО «Свобода» Михайло Щур попросив надати чітку інформацію про перелік документів, які слід подати, бо тих, що визначені законодавством банку, -  замало, а іншого повного переліку документів не оприлюднюють і не зазначають, яким нормативно-правовим документом керуватись при підготовці документів для відкриття рахунків виборчого фонду.

При цьому Михайло Щур обурювався, що працівники банку керуються якимись втаємниченими інструкціями, що, на думку свободівця, у виборчому процесі є неприпустимим.

Голова Волинської обласної організації «Народний контроль» Павло Данильчук вимагав пояснити Юрія Войтенка та дати чітку письмову інформацію, яка причина блокування відкриття рахунків.

Директор Північно-Західного регіонального управління Юрій Войтенко поінформував, що його про цю проблему повідомили працівники лише в п’ятницю, 14 грудня. Він запевнив, що бачить два основних завдання: якомога швидше відкрити рахунки виборчих фондів, щоб «Приватбанк» не «звучав» у негативному контексті, а другим завданням Войтенко вважає з’ясування причин, які призвели до цього зволікання.

Читайте також: У Ківерцях «ПриватБанк» блокує відкриття рахунків політичних партій

На це Михайло Щур зауважив, що представників партій цікавить не лише відкриття рахунків виборчих фондів, а й здійснення цих дій виключно в межах чинного законодавства, а не на підставі якихось таємних банківських інструкцій чи роз’яснень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити