image
 |  0 17 Травня 2021 | 08:48

На Одещині викладач обізвав українську мову «псячою»: подробиці скандалу

На Одещині викладач спеціалізованого коледжу Одеського національного морського університету Олександр Макаренко назвав українську мову "псячою" і попросив до нього звертатися російською або білоруською.

Як повідомляє OBOZREVATEL, так він висловився в одному з коментарів в соцмережі. Чоловік також назвав українську мовою "окупантів та фашистів".

"Я не розумію вашу псячу мову, пишіть калі ласка па-білоруські альбо па-російською. Я ня мовлю ўкраінскай мовой и папери пишу па-руську, хоць відаю яе. Для мяне гета ваша ўкраінская мова - мова окупантаў та фашистаў ", – написав Макаренко.

За інформацією, розміщеною на Telegram-каналі "Одеса Info", в навчальному закладі пообіцяли розібратися з ситуацією. Активісти про цей випадок повідомили мовному омбудсмену Тарасу Креміню.

Також Макаренко висловив незадоволення щодо нового українського правопису.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині біля ставків вандали порізали човен (ФОТО)

Нагадаємо, що у вівторок, 11 травня, Шостий апеляційний адміністративний суданулював рішення Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) про скасування нового українського правопису. Його було визнано протиправним.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити