image
 |  2 13 Вересня 2022 | 18:29

На похорон Єлизавети ІІ не запросили представників росії та білорусі

Велика Британія не запросила на похорон королеви Єлизавети ІІ представників країни-агресора Росії, режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка та М’янми, повідомляє BBC із посиланням на джерело у британському уряді.

BBC нагадує, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Захід прагнув зробити Росію та Білорусь ізгоями на міжнародній арені.

Хунта М’янми також потрапила під санкції на тлі підтримки Лондоном групи Рохінджа. Як пише The Guardian, президента Ірану Ібрагіма Раїсі теж не запрошували, але країну попросили відправити посла.

Багато світових лідерів, серед яких президент США Джо Байден і прем'єр-міністри Канади, Австралії та Нової Зеландії, підтвердили, що будуть присутні на похороні. Очікується, що похорон відвідає близько 500 іноземних високопосадовців. Запрошення отримали глави держав більшості країн, з якими Британія має дипломатичні відносини.

Читайте також: Знайде спокій поруч із принцом Філіпом. Як пройде церемонія прощання та похорону королеви Єлизавети II

МЗС Британії востаннє стикалося з таким широким короткостроковим плануванням під час державного похорону Вінстона Черчілля в 1965 році, повідомляє The Guardian.

Державний похорон королеви Єлизавети відбудеться у Вестмінстерському абатстві в понеділок, 19 вересня.

Читайте також: Життя і смерть Єлизавети ІІ. Що переживала, до чого прагнула та чого врешті досягла жінка, яка 70 років була британською королевою

Єлизавета ІІ померла 8 вересня у віці 96 років. За кілька годин до її смерті Букінгемський палац опублікував заяву, де повідомив, що лікарі стурбовані станом здоров’я королеви. Повідомляється, що вона померла у присутності старших дітей принца Чарльза та принцеси Анни, які терміново прибули в шотландську резиденцію Балморал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі партизани підірвали патруль російських військових

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити