image
 |  0 19 Листопада 2020 | 10:40

На польському кордоні укpаїнський водій буса попався на контрабанді монет царської Росії (ВІДЕО, ФОТО)

Підкарпатська податкова служба виявила 16 срібних монет царської Росії, яку контрабандою хотів ввезти до Польщі український водій буса.

Як повідомляє «Yavp.pl» з посиланням на podkarpackie.kas.gov.pl, у прикордонному пункті «Будомєж» у гаманці водія бусу, який в’їжджав до Польщі, виявили 16 цінних срібних монет різних номіналів та пам’ятні медалі.

На них були зображені, в тому числі Катерина ІІ, Микола І та Петро І. Найбільшу увагу привернув фамілійний рубль вартістю 10 злотих 1836 року із зображенням Миколи І. На аверсі цієї монети зображений сам цар, а на реверсі - його дружина в оточенні сімох дітей.

На нумізматичному ринку можна дуже дорого продати таку знахідку. На аукціоні у Польщі фамілійний рубль продали за 350 тис злотих, а в Берліні - за 650 тис євро.

Усі монети та медалі, які намагався потайки провести українець, у нього вилучили та передали на експертизу, яка займеться встановленням їхньої реальної вартості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща посилила вимоги до страхових полісів іноземців із 1 грудня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити