image
 |  194 1 Вересня 2024 | 16:07

На Полтавщині підлітки вчинили сексуальне насилля над неповнолітнім

На Полтавщині у селі Котельва батьки підлітків, які вчинили побиття та сексуальне насильство над неповнолітнім, отримали лише штраф у розмірі 850 гривень.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець, пише  "ВолиньUA" .

Він дізнався про те, що у селі Котельва троє юнаків знущалися побили та вчинили сексуальне насильство над 12-річним хлопцем. Після цього представник у Полтавській області Владислав Носенко разом з начальником Полтавської Районної військової адміністрації Дмитром Романовим виїхали на місце події. Вони зустрілися з головою територіальної громади, керівником служби у справах дітей та місцевою поліцією.

З'ясувалося, що, за словами місцевих органів влади та правоохоронців, подія сталася ще в середині червня цього року. Проте правоохоронці дізналися про це лише 5 серпня і не розпочали досудове розслідування. Натомість вони склали адміністративні протоколи на батьків двох хлопців, які отримали штраф у розмірі 850 грн. Третього хлопця на той час навіть не намагалися знайти.

Омбудсмен зазначив, що тільки після того, як подія отримала суспільний розголос, інформацію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 статті 153 ККУ. Він також підготував лист до керівництва Національної поліції з вимогою провести службове розслідування та притягнути винних до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині соцслужба навідалася до складних сімей (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити