image
 |  0 14 Травня 2021 | 09:52

Бpаконьєpів на Ратнівщині звільнили від кpимінальної відповідальності

Ратнівський районний суд виніс рішення у кримінальному провадженні за фактом незаконного зайняття рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду у розмірі 38 262 гривень.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

25 березня 2021 року Волинським рибоохоронним патрулем під час рибоохоронного рейду по водоймах Ратнівського району спільно з національною поліцією було виявлено факт незаконного зайняття рибним промислом із заподіянням істотної шкоди рибному господарству України. За даним фактом національною поліцією відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України.

Так, з ухвали Ратнівського районного суду Волинської області відомо, що 25 березня 2021 року під час нерестового періоду, близько 15:00 год., двоє громадян прибули до озера «Оріхове», на яке напередодні поставили шість риболовецьких сіток та, взявши незареєстрований дерев`яний човен, який знаходився при березі озера, випливли на водойму, після чого, дістали раніше поставлені ними сітки з виловленою рибою та покидали їх в човен. Після цього, на березі даного озера разом із сітками та незаконно виловленою рибою були виявлені працівниками поліції та Волинського рибоохоронного патруля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку на Кривому Валу почали штpафувати водіїв

Всього, під час здійснення незаконного вилову водних біоресурсів, порушники здійснили незаконний вилов цінних видів риб, а саме: 102 екземпляри окуня; 130 екземплярів йоржа та 37 екземплярів плітки, чим спричинили істотну шкоду державним рибним ресурсам у розмірі 38 262,00 гривень.

Інцидент стався на водному об`єкті озері «Оріхове», яке знаходиться між селами Оріхове та Межисить Ковельського (раніше Ратнівського) району, Волинської області, яке розташоване на території природно-заповідного фонду - Гідрологічного заказника «Оріхівський».

В ході судового засідання встановлено, що внаслідок великого антропогенного навантаження на річки, озера, придаткові водойми, зарегулювання дамбами, шлюзами умови для відтворення водних біоресурсів, в тому числі окуня звичайного, плітки, йоржа звичайного є ускладнені, а тому, вказані протиправні дії, які призвели до вилову маточного поголів’я даних видів риб, які могли дати потомство в нерестовий період, спричинили істотну шкоду.

Обвинувачені в судовому засіданні свою вину в інкримінованому їм кримінальному правопорушенні визнали повністю та добровільно відшкодували усі заподіяні збитки рибним запасам України.

Ратнівський районний суд Волинської області ухвалою від 21 квітня 20021 року № справа № 166/370/21 постановив звільнити даних осіб від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.249 КК України на підставі ст. 45 КК України у зв`язку з дійовим каяттям, а кримінальне провадження - закрити.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На волинському озері спіймали порушника (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити