image
 |  9 15 Вересня 2020 | 12:24

На території волинського нацпарку вирізали ліс

Інспектори Державної екологічної інспекції під час проведення позапланової перевірки сільськогосподарського виробничого кооперативу “ПОЛІССЯ”, який знаходиться у Ківерцівському районі, виявили порушення вимог законодавства у сфері охорони навколишнього середовища.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Позапланову перевірку проводили на підставі звернення громадянина про перевірку щодо незаконної рубки та погодження Державної екологічної інспекції України.

Зокрема, інспектори ДЕІ у Волинській області виявили, що Держгеокадастр у Волинській області незаконно вилучив лісові земельні ділянки, які належали сільськогосподарському виробничому кооперативу “ПОЛІССЯ” та які, згідно з указом Президента України від 22.02.2010, входять до складу Ківерцівського нацпарку “Цуманська пуща”, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва ТзОВ “ВДЛ-Агро”. На цій території невідомі особи незаконно вирізали 800 дерев різних порід у весняно-літній період. Інспектори ДЕІ нарахували 690,2 тисячі гривень збитків за шкоду завдану навколишньому природному середовищу внаслідок вирубування дерев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині назвали ім'я перевізника, який відмовляє у пільговому проїзді

Крім того, на земельній ділянці, що належить СВК “ПОЛІССЯ” теж виявили незаконну порубку. Встановили, що невідомі особи зрізали 213 сосен. Державні екологічні інспектори нарахували 1 мільйон 159,8 тисячі гривень збитків за шкоду завдану навколишньому природному середовищу внаслідок вирубування дерев.

Для встановлення винних осіб і притягнення їх до відповідальності та відшкодування збитків завданих навколишньому середовищу незаконною порубкою дерев матеріали про екологічні порушення направили у ГУНП у Волинській області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити