image
 |  7 25 Липня 2019 | 14:54

У селі Боровичі на Волині через недбалість затопили переправу

У селі Боровичі Маневицького району внаслідок розчищення сміття довкола переправи через річку Стир – затопили пором. 

Про це «ВолиньUA» інформують очевидці.

У Боровичах, ще відносно недавно, було дві поромні переправи через річку Стир, які розміщені на обох кінцях села. Вони часто слугують для селян чи не єдиним місцем де можна переправити худобу на випас чи переправляти сіно тощо. 

 На місці сміття, вже розрослась рослинність.   Фото єдиної поромної переправи, яка лишилась у селі. До якої добре, що не дійшли руки старости Тамари Мандзюк.

Через низький рівень води, пором стримує велику кількість сміття, яке несуть води річки Стир. Гори сміття затримуються біля платформи. Люди розповідають, що за ініціативи місцевої влади, старости Тамари Мандзюк, вирішили очистити це сміття у водоймі, але внаслідок необережності – затопили пором. Сталось це декілька тижнів тому.

Як розповідають селяни, пором не витримав навантаження гусеничного трактора, який виїхав на платформу для того, щоб розчистити сміття з річки. В наслідок чого розламався на дві частини та потонув. 

Техніку надало підприємства, яке займається вирощуванням великої рогатої худоби ТОВ «Баффало». Адже саме це підприємство використовує сільські пасовища для випасу тварин. 

Тепер селяни, змушені возити сіно, переправляти худобу на пашу через одну поромну переправу.

Наразі, через затоплену переправу селяни переходять на інший берег річки по стежкам, які витоптали на тому смітті. Чи безпечно це? Напевно, що ні. Однак, через необережність затопили одну із поромних переправ у селі Боровичі, завдали людям клопоту та додаткових проблем. 

Чи відновлять поромну переправу? «ВолиньUA» буде слідкувати за перебігом подій. Далі буде…

Слід додати, що прикладом "ефективного керування" теперішня староста Тамара Мандзюк може "похизуватися" утворене в центрі Борович стихійного сміттєзвалище. Очевидно, що для даної посадовиці термін "екологія" є чужим та незнайомим. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити