image
 |  0 6 Грудня 2018 | 11:19

На Віничині вибухнув скандал через вино «Небесна сотня»

Ініціатор фестивалю вина у Вінниці Олександр Шемет презентував вино "Небесна сотня". Виготовлене вино за рецептом батьків вінницького Героя Небесної Сотні Максима Шимко.  

 Про це пише Волинь 24.

Така назва багато кого обурила та через неї спалахнув скандал, найбільше суперечок розгорілося у соціальних мережах. Так, частині людей здається неподобством той факт, що назву «Небесна сотня» отримав алкогольний напій, інші вважають, що нічого поганого цьому немає та погоджуються з аргументами автора вина, передає 24 канал. 

"Так сталося, що з Максимом Шимком ми не були в якихось особливо дружніх відносинах. Різні покоління? Але маючи певний досвід організації фестивалів середньовічної реконструкції, наші дороги періодично сходились і ми подавали один одному руки при випадкових зустрічах і питали про здоров'я. Коли сталася трагедія і Максима не стало, мене огорнула печаль, але коли вона вщухла, то перейшла в гордість, що я знав ту людину, що він, як і я, вінничанин", – написав Шемет на своїй сторінці у Facebook. 

Зазначимо, що Шемет причетний до організації лицарського фестивалю, названого на честь Шимка. 

"У Максима Шимка теж є "свій" фестиваль. На останньому фестивалі переможці в колективному поєдинку бугурті повинні були отримати як приз і як символ тих часів бочонок вина. Але бочечки не знайшли, і придумали якийсь інший приз. Вино мені подарували, бо знали, що я "в тому кохаюсь". Спробувавши трунок, я був приємно здивований його якістю. Тому мене дуже зацікавило, хто ж той майстер, який знає секрет такого напою", – написав Шемет. 

Виявилося, що вино на свято принесли матір Максима – Зоя Семенівна та його брат Павло. 

"Поцікавився у них, скільки років тому вину. Вони сказали, що років так шість. О, то може це вино робив сам Максим? Ні, кажуть, він тільки яблука на нього збирав... Саме тоді у мене виникла ідея нагадати землякам, що герої – це такі ж, як і вони, звичайні люди, і що вони теж можуть бути героями, якщо зроблять для себе такий вибір... Коли люди покидають цей світ, вони після себе залишають не лише легенди, а і дерева в саду та вино в льосі. Тому взяв і розлив те вино у пляшки та назвав його "Небесна сотня", щоб пригостити ним земляків вінничан на першому фестивалі вина у місті Вінниця, – пояснив Шемет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пустовіт продемонстрував новий рівень цинізму 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити