image
 |  22 3 Серпня 2020 | 23:07

На Волині директор лісгоспу потрапив під слідство через незаконні рубки на понад 17 мільйонів гривень

Директора Турійського лісгоспу Дмитра Войтюка підозрюють у зловживаннях на понад 17 мільйонів гривень. Йому обрали запобіжний захід, арештували майно, але від посади не відсторонили.

Про це йдеться в ухвалах Личаківського районного суду міста Львова, - пише Сила правди.

У лютому 2019 року аналітик громадської організації «Екологія.Право.Людина» Петро Тєстов виявив численні суцільні рубки головного користування на території загальнозоологічного заказника місцевого значення «Осівський», що в межах ДП «Турійське лісове господарство» на Волині. Про те, що це суцільні рубки, окрім власне пнів, свідчила інформація на ділянкових стовпчиках та з реєстру лісорубних квитків.

Під сокиру потрапила не лише сосна, а й береза та дуб. Варто зазначити, що з 2017 року до Закону України «Про природно-заповідний фонд України» внесено зміни, згідно з якими в заказниках заборонені всі види суцільних рубок.

Тож активісти звернулися до правоохоронних органів і ті у березні 2019-го відкрили кримінальне провадження за частиною 1 ст 246 Кримінального кодексу України (Незаконна рубка).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи штрафуватиме поліція луцьких перевізників

На початку квітня 2019 року Державна екологічна інспекція у Волинській області позапланово перевірила Турійський лісгосп і підтвердила факт проведення незаконних рубок в заказнику. Зокрема, екологи виявили 10 суцільних рубок головного користування загальною площею більше 18 гектарів.

У липні 2020 року Державне бюро розслідувань і Прокуратура Волині повідомили про підозру директору державного підприємства «Турійське лісове господарство» Дмитру Войтюку.

«Слідством встановлено, що посадовець видав та погодив документи на проведення суцільних вирубок дерев на території зоологічного заказника з порушенням вимог природоохоронного законодавства. Такими діями підозрюваний допустив незаконну вирубку дерев різних порід на ввірених йому під охорону ділянках, у результаті чого державі завдано збитків на суму понад 17 мільйонів гривень», – йшлося в офіційному повідомленні від правоохоронців.

Також стало відомо, що Дмитру Войтюку тепер інкримінують службову недбалість. Личаківський районний суд Львова відмовив слідчим ДБР в клопотанні відсторонити Дмитра Войтюка від посади. Керівника лісопідприємства відпустили під особисте зобов’язання, а на його авто «Chevrolet Niva» 2005 року випуску і квартиру у Володимирі-Волинському площею 61,7 квадратних метра наклали арешт. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити