image
 |  9 22 Жовтня 2019 | 14:51

На Волині громада - проти продажу землі сільськогосподарського призначення

На Волині Зарічанська ОТГ підтримала звернення щодо недопущення продажу землі сільськогосподарського призначення.

Про це «ВолиньUA» повідомив депутат-«свободівець» Петро Козлюк.

Сьогодні, 22 жовтня, Більшість депутатів Зарічанської ОТГ підтримали звернення до Президента України, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України щодо заборони продажу землі сільськогосподарського призначення.

Зокрема у зверненні йдеться про те, що суть цієї «аграрної реформи» подібна до ваучерної приватизації. Коли власниками номінального стають всі громадяни України, які мають на руках папірці з написом «ваучер», а фактичними господарями – кілька наближених до кланово-олігархічних кіл компанії. Суть аграрної реформи з розпалюванням та подальшим перепродажем аналогічна. Номінально – всі співвласники, але фактично в чергу за придбанням української землі стають місцеві олігархи, а також іноземці.

Сільськогосподарська земля – це не просто джерело інвестицій, а єдиний стратегічний ресурс Української Нації, який не підлягає відтворенню і від якого залежить продуктова безпека та геоекономічна роль Української держави у світі

Нещодавно схоже рішення прийняли Володимир-Волинська, Ратнівська районні ради, Луцька та Ковельська міські ради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити