image
 |  5 26 Вересня 2019 | 12:52

Володимир-Волинська районна рада - проти продажу землі

Володимир-Волинська районна рада з ініціативи голови районної організації ВО «Свобода» Павла Карпюка ухвалила рішення щодо заборони продажу землі.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Попередньо, депутати Володимир-Волинської районної ради направили звернення до Президента України, Голови ВР, КМУ щодо недопущення продажу землі сільськогосподарського призначення.

«Навіть якщо готувати ринок землі, то не можна допускати до купівлі української землі іноземців, так як це заздалегідь при купівлі землі ставить українця в гірші умови, бо фінансова ситуація пересічного украінця, та малого і середнього фермера, в десятки разів гірша, ніж іноземного претендента. В результаті ми можемо отримати ситуацію, коли українську землю куплять іноземні компанії і досвід Литви тому підтвердження», - прокоментував свободівець Павло Карпюк.

Читайте також: У Києві пройде Марш УПА «Захистимо українську землю!» - ВО «Свобода»

Зокрема у зверненні йдеться про те, що суть цієї «аграрної реформи» подібна до ваучерної приватизації. Коли власниками номінального стають всі громадяни України, які мають на руках папірці з написом «ваучер», а фактичними господарями – кілька наближених до кланово-олігархічних кіл компанії. Суть аграрної реформи з розпалюванням та подальшим перепродажем аналогічна. Номінально – всі співвласники, але фактично в чергу за придбанням української землі стають місцеві олігархи, а також іноземці.

Сільськогосподарська земля – це не просто джерело інвестицій, а єдиний стратегічний ресурс Української Нації, який не підлягає відтворенню і від якого залежить продуктова безпека та геоекономічна роль Української держави у світі

«Ніхто не може позбавити український народ її основного національного багатства», - наголошують депутати у зверненні.

Саме тому Володимир-Волинська районна рада вимагає:

1. Ухвалити рішення про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення в Україні, з можливістю надання її у довгострокове володіння українським громадянам із правом родинного успадкування.

2. Розробити та забезпечити дієву реалізацію державних програм: програми стимулювання розвитку кооперативів та сімейних фермерських господарств; програми сприяння виробництву власної сільськогосподарської техніки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити