image
 |  0 13 Червня 2019 | 11:19

На Волині громадський активіст вимагає від поліції викрити власника фейкового акаунту

Громадський активіст з Володимира-Волинського Тарас Сватко через суд добивається поновлення закритого кримінального провадження у справі про власника фейкового аканту з якого про Тараса поширювали конфіденційну інформацію. 

Про це Тарас Сватко написав у Фейсбуці.

Активіст наголошує, що більше як півроку тому в Володимир-Волинському міському суді відбувалось засідання за його скаргою на бездіяльність слідчого Володимир-Волинського відділу поліції. Бездіяльність полягала у невнесенні відомостей до ЄРДР за його заявою про злочин. Мова йшла про поширення конфіденційної інформації відносно Тараса з фейкового акаунту (ч.1 ст. 182 ККУ).

Тоді суд своїм рішенням змусив відкрити кримінальне провадження.

«Слідство обіцяло через Кіберполіцію (яка також тримала зі мною зв’язок) встановити власника фейкового акаунту і направити справу до суду.Після допиту мене в якості потерпілого слідчий Ніткевич загадково пропав, адже додзвонитись до нього протягом цього всього часу я не зміг (з початку 2019 року). Тоді, під час допиту, я висловлював припущення, що власник цього акаунту може працювати в стінах Володимир-Волинської міської ради і таким чином мстити за мою громадську діяльність.І от нещодавно, я зробив запит відносно цього провадження.Відповідь суперова!Дане кримінальне провадження було закрито 25.02.2019 року. І не зважаючи на вимогу КПК про надсилання потерпілому постанови про закриття провадження, цього зроблено не було. Тобто, вирішили все тихцем зам"яти.Копію постанови отримав на свій запит в кінці травня цього року.На мою думку, в постанові про закриття кримінального провадження викладено повний абсурд, а тому, мною було подано скаргу до Володимир-Волинського міського суду про скасування цієї постанови.14.06.2019 року, 09:10 год. Володимир-Волинський міський суд - запрошую всіх охочих."Вирішив боротись зі злочинністю - будь готовий до боротьби з правоохоронцями" - скоро стане моїм девізом», - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині на території міста зливають нечистоти

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити