image
 |  14 9 Вересня 2020 | 19:48

На Волині керівники окремих медустанов отримують зарплату в 6-8 разів більшу, ніж лікарі

В окремих медустановах місячні витрати на зарплату керівництва в шість-вісім разів перевищують витрати на зарплату лікарів. Таку ситуацію спостерігають і у Волинській області.

Про це заявила на брифінгу заступниця глави Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Оксана Мовчан, - інформує "Інтерфакс-Україна".

За її словами, в першому кварталі середні витрати на оплату праці лікарів "первинки" становлять 14,5 тис. грн, середнього медперсоналу - 7804 грн, молодшого медперсоналу - 4449 грн.

При цьому в деяких медустановах середньомісячні витрати на оплату праці лікаря становлять 20-28 тис. грн. Так, в Центрі первинної допомоги Любомльської райради Волинської області середньомісячні витрати на оплату праці лікаря складають 28,5 тис. грн, в Центрі первинної допомоги №1 Солом'янського району Києва - 27 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У луцькій школі хочуть встановити меморіальну дошку меру, який свого часу продавав садочки

Середньомісячні витрати на оплату праці керівника медзакладу в першому кварталі 2020 становили 23070 грн.

"В окремих медичних установах середньомісячні витрати на оплату праці керівництва в шість-вісім разів більше, ніж на оплату праці лікарів. Зокрема, такі медустанови є у Волинській, Черкаській, Полтавській, Закарпатській областях. Так, в одному з медичних закладів Черкаської області середньомісячна оплата праці керівника становить 58767 грн, а лікаря - 7586 грн", - сказала вона.

Мовчан підкреслила, що "медичні працівники при укладенні колективного договору повинні звертати на це увагу".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити