image
 |  0 6 Жовтня 2018 | 13:39

На Волині половина безробітних - жінки

За даними обласного центру зайнятості, кількість зареєстрованих безробітних на кінець серпня становила 8,3 тис. осіб, із них 54,3% – жінки, 31,0% – молодь у віці до 35 років. Кількість безробітних як у міських поселеннях, так і в сільській місцевості за серпень зменшилась на 0,2% та 4,1%, і на кінець місяця становила відповідно 4,7 тис. та 3,6 тис. осіб.
Про це «ВолиньUA» повідомило Головне управління статистики у Волинській області.
Рівень зареєстрованого безробіття на кінець серпня становив 1,3% населення працездатного віку, рік тому – 1,5%. Зазначений показник був нижчим серед чоловіків в порівнянні з жінками, а також у мешканців  сільських населених пунктів порівняно з міськими поселеннями – 1,2% проти 1,4% в обох випадках.
Середньооблікова кількість безробітних, які отримували допомогу по безробіттю у серпні, склала 7,2 тис. осіб. Середній розмір виплаченої допомоги становив 2311 грн, що дорівнює 62,1% законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (3723 грн).
Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), про які повідомили роботодавці державну службу зайнятості, за серпень збільшилась на 630, або на 16,1%, і на кінець місяця становила 4548 одиниць.
Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) становило, як і місяць тому, 2 особи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відбувся ярмарок професій

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити