image
 |  7 27 Січня 2019 | 20:13

На Волині ще одна парафія разом зі священиком підтримала перехід до ПЦУ

Громада села Журавники Горохівського району Волині виявила бажання перейти до Української Православної Церкви.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Сьогодні, 27 сцчня, прихожани Свято-Дмитріївського храму села Журавники Горохівського району провели громадські зібрання щодо переходу до Української Православної Церкви. В результаті голосування практично вся більшість прихожан проголосували «ЗА» - 114 та 3 – «утримались».

Також, як повідомив голова Журавниківської сільської ради від ВО «Свобода» Віталій Сойко, здійснено дворовий обхід селян та зібрано 530 підписів людей, які виявили бажання перейти до ПЦУ.

Як повідомив Віталій Сойко, разом із громадою готовий перейти до ПЦУ настоятель Свято-Дмитріївського храму отець Валентин. За словами голови Журавниківської сільської ради, він давно проявляв бажання про перехід до ПЦУ.

Нагадаємо, що також громада містечка Берестечка Горохівського району сьогодні на сходах Свято-Троїцького собору зібрались на Подячну Молебень. Прихожани собору виявили бажання приєднатися до ПЦУ, однак настоятель собору протоієрей Дмитро Петрущак усіляко затримує процес, затягує час та не проявляє бажання приєднуватися до ПЦУ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити