image
 |  5 25 Березня 2019 | 18:14

На Волині створять мобільні групи для перевірки маршруток

На Волині планують посилити контроль над ринком автобусних пасажирських перевезень.

Про це йшлося сьогодні, 25 березня, під час наради щодо виявлення та протидії нелегальним перевезенням, – повідомляє IA ZIK.

За словами заступника голови ОДА Валентина Цьося, проблема нелегальних перевезень має чимало негативних наслідків, серед яких – розвиток тіньової економіки. Окрім того, перевізники зазвичай не дотримуються правил дорожнього руху та нехтують безпекою пасажирів. Це часто призводить до летальних випадків.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Міністерство інфраструктури України схвалило план заходів щодо боротьби із нелегальними перевезеннями.

Начальник управління Укртрансбезпеки у Волинській області Віталій Конончук, своєю чергою, відзначив, що працівники відомства активно працюють над вирішенням проблеми. Так, вже виявлено 36 перевізників, які здійснювали нелегальні перевезення. Зокрема, перевірено 102 автотранспортні засоби та складено 55 актів.

«Нині ж необхідно створити мобільні робочі групи із представників Укртрансбезпеки, органів місцевого самоврядування, Нацполіції, громадськості та інших. Їхнє завдання – здійснення рейдових перевірок на предмет виявлення нелегальних перевезень, у тому числі й під виглядом нерегулярних пасажирських перевезень», – повідомив Конончук.

Попередньо на теренах області функціонуватиме чотири таких групи.

Читайте також: Військовослужбовець розповів про реалії волинської маршрутки, - соцмережі

На переконання перевізника міжміських та міжобласних напрямків Михайла Яцишина, нелегальним перевізникам необхідно зробити попередження та вже найближчим часом провести відповідний рейд. Між іншим, схожий захід днями відбувся у Львівській області та став пересторогою для інших водіїв.

Насамкінець начальниця управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації Наталія Остапкович наголосила, що за результатами роботи мобільних груп, будуть визначені додаткові маршрути, на яких вже згодом проведуть конкурси для здійснення легальних перевезень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити