image
 |  0 17 Жовтня 2021 | 19:16

На Волині судили «працівницю соцслужб», що обікрала людей

Судили рецидивістку, яка, представляючись працівницею соцслужби, обікрала трьох людей у Ковелі на 46 тисяч гривень.

Про це повідомляють Волинські новини. 

Ковельський міськрайонний суд призначив злочинниці покарання у виді 4,5 року позбавлення волі.

17 червня минулого року раніше судима уродженка Сумщини здійснила дві крадіжки у Ковелі, представляючи працівницею соцслужб. У першому епізоді вона винесла з квартири чотири тисячі гривень, а в другому значно більшу суму – 38 тисяч.

Однак на цьому крадійка не зупинилася. Вже 25 червня вона пограбувала жінку на вулиці, вирвавши в неї з рук гаманець, у якому було чотири тисячі гривень.

У суді рецидивістка визнала свою вину. Вона пояснила, що на той час перебувала в розшуку, не могла працевлаштуватись та мала на утриманні двох малолітніх дітей. Тому двічі приїздила в Ковель, де навмання заходила в різні квартири, представлялась працівником соціальної служби та знаходила одиноких людей, у яких викрадала кошти.

При призначені покарання просила врахувати те, що вона має двох малолітніх дітей, матір'ю яких формально зазначена в свідоцтвах про народження її сестра. Окрім того, у липні 2021 року народилась ще одна дитина, яка перебуває разом із нею в слідчому ізоляторі, а тому жінка просила призначити мінімальне покарання.

Однак суд, врахувавши, що злочинниця з 2016 року перебуває у розшуку через вчинення інших кримінальних правопорушень, та не відшкодувала збитки потерпілим, призначив їй покарання у виді чотирьох років та шести місяців позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники Волині виявили 10 ящиків контрабандних цигарок у бухтах з металопрокатом (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити