image
 |  2 27 Січня 2019 | 09:22

На Волині священик не хотів віддавати ключі від храму громаді ПЦУ

У селі Нічогівка Маневицького району священик місцевого храму УПЦ МП не хотів віддавати ключі від церкви громаді, що перейшла до ПЦУ.

Про це написав голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк на сторінці у facebook.

"І не хотів би писати чи то коментувати, але ті, хто працюють позаштатними, а можливо і штатними спецкорами на СПЖ та Рассія24 вже написали коментар про блокування священника УПЦ (від сьогодні вже офіційно РПЦ) через небажання віддавати ключі від храму релігійної громади села Нічогівка, яка майже одностайно прийняла рішення перейти в Православну Церкву України. Уявляю, що знову дофантазують на російських телеканалах.

Отже, що сталось на справді. Майже 100 жителів громади прийшли сьогодні ввечері до храму і попросили, на жаль, колишнього священника, адже громада була не проти, щоб він разом з ними пішов в Українську канонічну Церкву, щоб він віддав ключі від храму. Він же після телефонних консультацій відразу відмовився це робити. Проте на цей момент, аргументи місцевих жителів і здоровий глузд переважили позицію таємних консультантів і отець Тарасій погодився відчинити храм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громада села Коршів Луцького району вирішила перейти до Православної церкви України

На місці були працівники поліції. Порядок забезпечено.

Хотілося б вірити, що більше таке повторюватись не буде. І надалі священники будуть з громадою, а не з керівниками РПЦ, які приймають рішення виключно з оглядкою на Кремль", - йдеться у дописі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити