image
 |  27 22 Серпня 2018 | 12:03

На Волині священники УПЦ МП відмовляють у хрещенні дитини батькам, які мають відношення до УПЦ КП

У Камінь-Каширському районі священник Московського патріархату настоятель храму в селі Тоболи  отець Віктор відмовив у хрещенні дитини парі, яка нещодавно вінчалась в церкві Київського патріархату.
Про це в редакцію «ВолиньUA» повідомляють жителі села Старі Червища Камінь-Каширського району.
До слова, схожа ситуація відбувається в селі Старі Червища священник Московського патріархату Іван декілька разів відмовляв у хрещенні батькам, якщо попередньо вони приймали обряд хрещення від представників Київського патріархату.
Як це пояснюють місцевим жителям священники УПЦ МП, такі випадки пов’язані з тим, що українська православна церква Київського патріархату не є автокефальна, таким чином її фактично не визнають місцеві священники Московського патріархату.
Минулих вихідних священник Віктор з села Тоболи відмовив у хрещенні дитини хрещенному батьку, через те, що він нещодавно вінчався в церкві УПЦ КП.
Як інформують місцеві жителі, такі випадки є непоодинокі і вони обурюють волинян, здебільшого це молодь, адже жителям старшого покоління в більшості байдуже на таку вибірковість священників.
Читайте також: Більшість українців важають УПЦ КП правонаступницею церкви часів Київської Русі.
Також, як повідомили в редакцію «ВолиньUA», мешканці села Старі Червища при обряді хрещення чи вінчання змушені привозити з найближчих населених пунктів священників Київського патріархату, адже впевнені, що в Україні має бути українська церква.
І поки громада сіл обурюється з приводу таких випадків, як нам пояснили у коментарі, місцева влада в особі сільких голів демонструє позицію схвалення такої релігійної політики місцевих священників сіл Тоболи та Старі Червища, що на Камінь-Каширщині.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити