image
 |  95 11 Жовтня 2024 | 20:16

На Волині відбулося громадське обговорення щодо реформ профільної середньої освіти

Задля кращого розуміння суті та цілей реформи старшої школи, а також врахування особливостей регіонів і громад при формуванні мережі закладів зі здобуття профільної середньої освіти відбулася спільна дискусія представників Міністерства освіти і науки України з головами громад, керівниками органів управління освітою та самими освітянами. Від Волиньради участь у дискусії взяли перший заступник голови Юрій Поліщук (фракція ВО "Свобода").

Про це інформують на сторінці облради, - пише ВолиньUA.

У своєму вітальному слові Юрій Поліщук зауважив, що діалог надзвичайно потрібний, оскільки реформа профільної школи виявила чималий масив проблем на місцях.

«З цим викликом стикнулася і Волинська обласна рада, не затвердивши план формування мережі, оскільки він далекий від оптимального і не цілком відповідає вимогам законодавства. Цю проблематику днями ми обговорили на Координаційній раді за участі лідерів громад, освітян і експертів. І те, що сьогодні прибули до нас на розмову заступники Міністра освіти – великий плюс. Маю надію, що діалог буде відвертим, конструктивним і принесе користь для надання якісних освітніх послуг у старшій профільній школі», - висловив він сподівання.

Під час форуму учасникам було запропоноване детальне опитування стосовно реформи профільної школи, після чого присутні мали можливість отримати детальні відповіді. Переважна більшість запитів на роз’яснення стосувалася вимог до формування мережі, покрокового алгоритму переходу до старшої профільної школи та моделі її фінансування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дах районного суду за майже 1,5 мільйона відремонтує фірма депутата Волинської облради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити