image
 |  2 10 Вересня 2021 | 21:40

На Волині відбувся третій молитовний сніданок

Утретє в нашому краї відбувся такий захід. У ньому взяли участь митрополит Луцький і Волинський Михаїл, інше духовенство та віряни єпархії.

Про це повідомили в Управлінні Волинської єпархії Православної Церкви України.

Під час дійства, яке провели в холі муздрамтеатру ім. Т. Шевченка, відбувся збір коштів для потреб Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства.

Сніданок розпочався зі спільної молитви «Отче наш».

До присутніх звернувся владика Михаїл, закликав віддати шану воїнам, котрі сидять в окопах у той час, коли в обласному центрі Волині присутні мають змогу насолодитися сніданком. А також додав, що мир, на жаль приходиться здобувати через війну. Тому нам варто пам'ятати і шанувати людей, які бережуть наш спокій.

Учасниками молитовного сніданку були: канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, інше духовенство і миряни нашої єпархії, представники інших юрисдикцій, конфесій, влади та громадськості.

Молитовні сніданки є традиційними для багатьох країн світу. Наприклад, такі заходи проводяться вже більше 60 років у Конгресі США, Європарламенті, у Німеччині тощо. Напередодні в Києві відбувся IX Національний молитовний сніданок України, присвячений 30-річчю Незалежності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зібрали дані з п'яти континентів: у Луцьку презентували книгу «Спогади про Лесю Українку» (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити