image
 |  9 17 Лютого 2019 | 10:43

На Волині відбувся турнір пам’яті Героя Небесної Сотні, свободівця Едуарда Гриневича (ФОТО)

16 лютого 2019 року в селі Деревок Любешівського району Волині відбувся спортивний турнір із бойового самбо пам`яті Героя Небесної сотні, члена Любешівської районної організації ВО «Свобода» Едуарда Гриневича. 

Як інформує «ВолиньUA», турнір відкрили місцеві ліцеїсти виконанням гімну ОУН.

Присутній на заході заступник голови Волинської «Свободи», перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик вручив Почесну грамоту обласної ради головному натхненнику змагань, вчителю фізкультури закладу загальної середньої освіти «Деревківський ліцей», тренеру з бойових мистецтв спортивного клубу «Воїн» Василю Корцю.

Олександр Пирожик зауважив, що для трьох переможців турніру Волинська «Свобода» підготувала окремі подарунки – футболки, бейсболки, блонкоти, магнітики та іншу сувенірну продукцію з емблемою урочища Вовчак, де зродилась УПА.

Своєю чергою, тодішній голова Любешівської районної організації ВО «Свобода», нині - голова Ківерцівської районної організації ВО «Свобода» Анатолій Пушкін поділився спогадами про Едуарда Гриневича, який загинув під час подій Революції гідності 20 лютого 2014 року від кулі російського снайпера. Подячне слово за пам'ять Героя України від імені його родини висловила сестра Едуарда Гриневича Тетяна Чубарик.

Відкривши турнір, націоналісти Олександр Пирожик, Анатолій Пушкін, Василь Олійник, Оксана Домарацька і Тетяна Чубарик відвідали сільське кладовище, де захоронений Едуард Гриневич, поклали квіти пам'яті до його могили, пригадали ті доленосні події 5-річної давності.

«Минає 5 років з часу його самопожертви заради української України, а боротьба за неї триває й досі. Впору кожному задатися питанням: а чи все ми правильно робимо? Чи не зраджуємо Україні, ідеї Нації, самим собі і тим Героям, з якими став в один ряд загиблий від кулі російського снайпера на Майдані наш земляк Едуард Гриневич?» – поділився думками про ті події та їх відгомін у сьогоденні Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вони навчилися говорити «Слава Україні!» і оділи вишиванки, але не змінилися, - Руслан Кошулинський

Відзначивши переможців та організаторів турніру, націоналісти окремо подякували колективу місцевого ліцею та керівництву спортивного клубу «Воїн», які й зорганізували турнір та запросили на нього націоналістів.

На запрошення директора Деревківського ліцею Андрія Юрка гості оглянули також шкільні класи, де навчався Едуард Гриневич, куточок пам'яті Героїв Майдану, оновлений кабінет історії, клас допризовної підготовки. Переконалися, що про Едуарда Гриневича тут пам’ятають, а пам'ять про нього шанують.

На фасаді школи у рідному селі Едуарда Гриневича встановлена меморіальна дошка, а в центрі села зведений пам’ятний знак на честь Героя України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саме націоналістам слід довірити майбутнє Української держави, – Олександр Пирожик (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити