image
 |  5 22 Червня 2018 | 20:34

На Волині виявили пропагандистські футболки Путіна «з гуманітарки» у московській церкві (ФОТО)

У церквах УПЦ (Московського патріархату) прикордонних із Білоруссю районів Волині розповсюджують пропагандистські футболки з гербом країни-агресора – Російської Федерації, та написом «Россия», роздаючи їх смиренним прихожанам під виглядом «гуманітарної допомоги».
Про це написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук учасник російсько-української війни, боєць «Легіону Свободи» Юліан Матвійчук.
«На Волині разом з Валерій Черняков та Дмитро Бурмака знайшли сєпара, провели роз'яснювальну роботу.
Зізнався, що футболку йому подарували в місцевій церкві Московського патріархату, як він каже "на гуманітарці там"», – ідеться в дописі.

Як вдалося з’ясувати «ВолиньUA», несподівану знахідку воякам та волонтерам російсько-української війни вдалося виявити на одному з пляжів Шацьких озер, де відпочивали молоді люди. Бійцям АТО вони представилися робітниками, найнятими священиком однієї з місцевих православних церков.
Як пояснив у телефонній розмові кореспонденту «ВолиньUA» сам Юліан Матвійчук, вони наполегливо попросили «робітників» поділитися секретом, у якій конкретно церкві роздають таку цікаву «гуманітарку» з пропагандою країни-окупанта?
Зі слів Юліана Матвійчука, її володілець зізнався, що таку футболку йому подарували в православній церкві УПЦ (Московського патріархату) села Мельники Шацького району.

«Ми провели з хлопцем необхідну роз’яснювальну роботу. Він щиро розкаявся і сердечно дякував, що позбавили його від цієї не вельми приємної для душі та тіла пропагандистської «футболки Путіна». Після цієї бесіди футболка очистилася праведним вогнем», - прокоментував «ВолиньUA» інцидент Юліан Матвійчук.



Читати також: Горохівські АТОшники не можуть отримали земельних ділянок, бо їх не віддає московська церква

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити