image
 |  0 3 Квітня 2020 | 15:10

На Волині жодна людина не перебуває на обсервації

На Волині станом на сьогодні немає осіб, які перебувають на обсервації у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Про це під час брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.

«На Волині зараз немає осіб, які знаходяться на обсервації на території області», - відзначив Ігор Ващенюк. При цьому він не став уточнювати, чому стан справ саме такий.

Зазначимо, що у зв’язку з поверненням великої кількості людей з епіцентрів епідемії, ризики поширення коронавірусу є доволі високі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підлеглі голови Волинської ОДА ігнорують незручні питання, адресовані своєму шефу

Обсерва́ція — комплекс обмежувальних та протиепідемічних заходів, спрямованих на локалізацію і ліквідацію осередку інфекційних захворювань[1]. Обсервація застосовується до осіб, які приїхали або виїжджають з території, на яку накладено карантин. Ті, що контактували з хворими, та особи з підозрою на захворювання спостерігаються при обсервації протягом максимального інкубаційного періоду при даному захворюванні з моменту останнього можливого зараження під постійним медичним наглядом, щоб визначити їхню потребу в стаціонарній госпіталізації. При підозрі на зараження коронавірусом SARS-CoV-2 термін обсервації становить 2 тижні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити