image
 |  292 30 Березня 2024 | 20:19

На Володимирщині ще майже 50 храмів належать мп

Під час сесії районної ради стало відомо, що на Володимирщині ще майже 50 храмів належать мп.

Про це пише Слово правди, - інформує ВолиньUA.

Чи не більше часу, як звітування, забрало на сесії питання про створення тимчасової контрольної комісії з перевірки виконання законодавства України щодо декомунізації у громадах району та виконання рішення райради від 13 квітня 2023 року «Про забезпечення зміцнення національної безпеки та заборону діяльності УПЦ на території району».

Промовцем при цьому виступив архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, який звернув увагу на політичний аспект цього питання, бо йдеться про церкву, яка має свій духовний центр у країні агресора, зазначив, що то російська імперія відновила Успенський собор перед Першою світовою у давньоруському стилі, що цю пам’ятку завжди допомагала утримувати держава, тоді як собор Різдва Христового громада відновила своїми стараннями, наголосив на прагненні мирного переходу.

Згодом голова РВА додав, що у районі налічується 156 храмів, з яких 108 у підпорядкуванні ПЦУ, 47 – УПЦ, у 2022 році до ПЦУ перейшли 14 релігійнихгромад, у 2023 році – 4.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священна війна проти західного сатанізму. Вся Україна має бути зоною впливу рф, - заява російської православної церкви

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити