image
 |  315 28 Березня 2024 | 13:19

Священна війна проти західного сатанізму. Вся Україна має бути зоною впливу рф, - заява російської православної церкви

Російська православна церква офіційно проголосила російську агресію в Україні етапом боротьби росіян проти охопленого сатанізмом Заходу. До зони впливу РФ в РПЦ мріють включити всі пострадянські території та "всіх східних слов’ян".

Відповідний документ під назвою "наказ" ухвалив Всесвітній російський народний собор "Теперішнє та майбутнє російського миру", що відбувся 27 березня в храмі Христа Спасителя у Москві. На заході головував очільник РПЦ патріарх Кирило, повідомляє Цензор.НЕТ.

Наводимо мовою оригіналу кілька цитат із цього документу.

"Специальная военная операция является новым этапом национально-освободительной борьбы русского народа против преступного киевского режима и стоящего за ним коллективного Запада, ведущейся на землях Юго-Западной Руси с 2014 года. В ходе СВО русский народ с оружием в руках отстаивает свои жизнь, свободу, государственность, цивилизационную, религиозную, национальную и культурную идентичность, а также право жить на собственной земле в границах единого Российского государства. С духовно-нравственной точки зрения специальная военная операция является Священной войной, в которой Россия и ее народ, защищая единое духовное пространство Святой Руси, выполняют миссию "Удерживающего", защищающего мир от натиска глобализма и победы впавшего в сатанизм Запада.

После завершения СВО вся территория современной Украины должна войти в зону исключительного влияния России. Возможность существования на данной территории русофобского, враждебного России и ее народу политического режима, а равно политического режима, управляемого из враждебного России внешнего центра, должна быть полностью исключена", - вважають в РПЦ.

Існування українського та білоруського народів російська церква заперечує.

"Воссоединение русского народа должно стать одной из приоритетных задач внешней политики России. России следует возвратиться к существующей более трех веков доктрине триединства русского народа, согласно которой русский народ состоит из великороссов, малороссов и белорусов, являющихся ветвями (субэтносами) одного народа, а понятие "русский" охватывает всех восточных славян - потомков исторической Руси", - вважають в РПЦ.

В документі також ідеться про "русский мир". Його кордони, на думку російської церкви, мають ширшим і за державні кордони РФ, і за "історичну Росію".

РПЦ бачить РФ у майбутньому "одним из ведущих центров многополярного мира, возглавляющим интеграционные процессы и обеспечивающим безопасность и стабильное развитие на всем постсоветском пространстве".

Мета існування Росії та "русского мира", на думку РПЦ, "раз за разом обрушивать попытки установления в мире универсальной гегемонии - попытки подчинить человечество единому злому началу", яке уособлюють країни Заходу. 

Нагадаємо, 11 квітня минулого року, депутати Волиньради проголосували за заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території області. Також депутати підтримали текст звернення до вірян УПЦ із закликом розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою.

Разом з тим, очільник фракції ВО "Свобода" Анатолій Вітів на одній із сесій наголосив, що Волинська ОВА має усі законні підстави забрати у московської церкви Зимненський монастир, але свідомо не робить цього і толерує діяльність ідеологічних агентів кремля на Волині.

"Чому влада не бачить порушень закону та настільки лояльно ставиться до злочинних дій філії кремля в Україні? Ми ведемо війну чи толеруємо московський патріархат? Коли нам розказують, що на рівних умовах будемо надавати історичні будівлі в оренду московським агентам і українській церкві, то за що ми ведемо війну?" - зазначив депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити