image
 |  2 25 Лютого 2020 | 10:31

На Закарпатті госпіталізували чоловіка з підозрою на коронавірус: він 21 день контактував із китайцем

На Закарпатті до обласної інфекційної лікарні потрапив житель села Дідово. Відомо, що чоловік був хворим на гостре респіраторне захворювання, зокрема мав підвищену температуру. Перед цим упродовж 21 дня він контактував із громадянином Китаю в угорському Ніредьгазі.

Як повідомляє «Mukachevo.net» з посиланням на власні джерела, чоловік звернувся до медиків, і після цього у Берегові було скликано протиепідемічну комісію. Вона вирішила госпіталізувати хворого до обласної інфекційної лікарні з використанням спецзасобів захисту.

Наразі в інфекційній лікарні готують спеціальний бокс для прийому хворого. Також його мають перевіряти на коронавірус.

Відомо, що цей чоловік народився в 1985 році. В Будапешті він працює на китайця. Останній – родом із провінції Хубей, столиця якої Ухань є епіцентром зараження на коронавірус. Місяць тому роботодавець українця повернувся зі своєї батьківщини.

У разі, якщо захворювання на коронавірус підтвердиться, наразі невідомо, які будуть подальші дії. Адже чоловік ще контактував з багатьма людьми та лікарями. Крім того, тест-систем на виявлення коронавірусу на Закарпатті поки немає. Їх лише напередодні привезли до Києва.

До слова, напередодні через підозру на коронавірус госпіталізували чоловіка у польському Кракові. Відомо, що він перебував у Азії, але не в Китаї.

Зауважимо! В Україні поки не підтвердили жодного випадку захворювання на коронавірус, хоча кількох людей госпіталізували з такою підозрою. Крім того, двоє українців заразилися коронавірусом на круїзному лайнері Diamond Princess – це 37-річна жінка та 25-річний чоловік: вони були членами екіпажу та працювали у частині обслуговування. Вони вже одужали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без паніки: у Кракові госпіталізували пацієнта з підозрою на коронавірус COVID-19

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити