image
 |  2 15 Червня 2019 | 08:46

Нам сьогодні варто зрозуміти, що наші люди – найцінніший капітал, – Юрій Цейко

В інтернет-просторі та ЗМІ активно поширюється інформація про перших претендентів на мандати народних депутатів України від політичних партій. Серед них – діючий депутат Волинської обласної ради Юрій Цейко, якого минулими вихідними з’їзд ВО «Свобода» висунув кандидатом по мажоритарному округу №20 (Горохів) від об'єднаних сил націоналістів.

«Media громад» вирішила розпитати в обласного депутата про те, що спонукало його прийняти це важливе рішення.

Далі – ексклюзивно від Юрія Цейка: про власне бачення ситуації від впливового бізнесмена та мецената, стратегію, проблеми волинян, міграцію, яка може зробити Україну державою пенсіонерів та шляхи їх вирішення.

Борди, реклама, гроші та порожні обіцянки на людей не діють

9 червня цього року відбувся наш з’їзд. Тепер націоналісти, врешті-решт, об’єднавшись в одну потужну силу (маю на увазі єднання з «Національним корпусом» та «Правим сектором»), стали тією міццю, яка сьогодні потрібна нашій країні. Вірю, що така потужна команда тепер не тільки має всі шанси перемогти. Вона точно переможе. І цю перемогу наші партійці куватимуть, не лише підтримуючи потужний список об’єднаних сил націоналістів, а й змагаючись за мандати на мажоритарних округах.

Колишній екс-президент Порошенко, граючи на національних інтересах та почуттях усіх українців, хотів показати себе патріотом, аби люди знову його переобрали. Але декларувати – це не значить виконувати. Насправді йому чужі погляди націоналістів, тому він і не виконав своїх обіцянок. Відтак, наша команда хоче підтримати та відновити той націоналістичний дух українського народу, що є в серцях українців. Усі наші програми та ідеї завжди базувалися на фундаменті національної ментальності та національних інтересах. ВО «Свобода» бореться за національну ідею вже більше 26 років.

Сьогодні національно свідома спільнота спостерігає, як до влади хочуть повернутися колишні «регіонали». Здавалося би, ще нещодавно всі ми сподівалися, що більше ніколи не побачимо їх біля владного керма. Та, виявляється, вони таки повертають, причому досить активно. І тільки «Свобода» може дати їм гідну відсіч.

Тому, як представник цієї політичної сили, я прийняв рішення йти в парламент – задля того, аби державу українську збудувати для українців, базуватиметься на соціальній і національній справедливості, де будуть поважати українську мову, українську культуру та українську церкву. Саме так можемо посилити і зберегти свою незалежність.

З чим треба йти до людей? З розуміння конкретного вирішення їх проблем

Нашим людям потрібно забезпечити достойній рівень життя, бо сьогодні на них проводять експерименти на виживання. Мене дуже тривожить, що сім’ї розпадаються через те, що комусь треба їхати за кордон, на далекі заробітки. Діти ростуть самі по собі. Така ситуація не тільки в містах складається, а й у наших селах. Я бачу це. Ніби родина є, але тільки на папері. Адже сім’я – це сьогодні найважливіше, що є у нас, це наш український фундамент.

Нам сьогодні варто зрозуміти, що наші люди – найцінніший капітал. В Україні є землі, заводи, хоча вони таки мають стратегічну цінність, але без людей це все не буде працювати. Не буде розвиватись і міцніти країна. Маємо зробити все від нас залежне, аби наші громадяни не зневажали свою країну та виїжджали на чужину. Це вже пішла ланцюгова реакція, коли українці один за одним покидають свою землю та їдуть шукати кращої долі за кордон. Я не думаю, що вони там знаходять щастя, адже там умови праці – зовсім інші.

Сьогодні наші співвітчизники не повинні так клято працювати, щоб вижити. В нашій державі треба створити умови і можливості для людей, щоб могли і працювати, і відпочивати. Мали впевненість за своє майбутнє і майбутнє родин. Люди їдуть за кордон, бо там не тільки заробити більше можна, там – гарно, чисто, розвинута інфраструктура, є закон і порядок. І немає вседозволеності та корупції.

Нам теж потрібно вже створювати і насаджувати такі речі та цінності. Будувати житло та парки, сквери, створювати нові робочі місця, робити комфортні умови для проживання. І повертати додому людей. А є ще війна, яка забирає молодих, ініціативних, справжніх українців, не дає повноцінно розвиватися економіці та бізнесу. Наші люди прагнуть мирного життя, хочуть працювати, отримувати достойні зарплати і жити, насолоджуючись життям.

Насправді проблема міграції для України – досить серйозна, яка межує з національною катастрофою. Україна має боротися за кожну людину, яка хоче виїхати за кордон, створювати їй такі умови, які би не спонукали її порівнювати українські реалії зі, скажімо, польськими. На відміну від влади в Україні, польська влада про це думає, і зараз створює такі умови для українців, які би дозволяли їм не тільки працювати тимчасово і назад повертатися в Україну. Поляки прагнуть, аби наші люди повністю переселяли до Польщі свої родини, працювали там постійно і в них же й проживали. Тоді і гроші, і податки залишатимуться в Польщі.

В який спосіб утримати українців? Зміцнити середній клас

Людям треба довести, що держава таки створить достойні умови для їх проживання, а не для міграції. Щоб повернути українців додому, вже не достатньо підняти «мінімалку» – треба серйозно переглядати зарплати, щоб вони були на рівні європейських. А для цього треба всім навчитися чесно платити податки. До слова, у програмі ВО «Свобода» присутня ідея: чим більше заробляєш, тим більше сплачуєш податків. Тобто, наша команда хоче підняти середній клас, зміцнити його. А в нас сьогодні великий бізнес не сплачує податків, у нас запресували малий бізнес, який сьогодні масово закривається.

Щоб змінити такий стан справ, треба йти в політику. І я вже понад двадцять років тому прийняв рішення іти в політику. Треба не боятися брати на себе відповідальність. Але важливо обрати надійну команду, яку я і знайшов у «Свободі». Змінити країну можна тільки разом із тими людьми, які тобі повірили. І разом працювати – задля благополуччя і розвитку рідної країни. Разом маємо зміцнити її, зробити сильною, квітучою, такою, якою будуть гордитись наші діти та внуки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мартиняк не впевнений, чи варто йому балотуватися у нардепи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити