image
 |  5 17 Травня 2019 | 09:09

«Народний фронт» виходить зі складу коаліції, щоб запобігти розпуску ВРУ

Сьогодні фракція "Народний фронт" готується заявити про вихід зі складу коаліції "Європейська Україна"/

Про це повідомляють джерела Lb.ua, передає Depo.ua.

Це дасть можливість спікеру Андрію Парубію почати відлік 30 дням, протягом яких у Раді має бути сформована нова більшість. Якщо цього не станеться, парламент може бути розпущений президентом. Що, однак, неможливо менше, ніж за півроку до планових виборів.

"Ми пам'ятаємо, як Окружний адмінсуд на чолі з Павлом Вовком зажадав від Парубія пред'явити докази існування коаліції. Передбачалося зафіксувати її відсутність ще з 2017-го року, а значить можливість для Зеленського розігнати Раду. З огляду на те, що інавгурація призначена на 20-е, а суди до нього цілком лояльні, Володимир Олександрович цілком може спробувати провернути такий трюк. Якщо ж завтра ми виступимо із заявою, 30-денний термін закінчиться до 16 червня, коли розпуск буде вже неможливий - ні на практиці, ні в теорії. Підсумкове засідання фракції - в п'ятницю вранці, сподіваюся, наші не передумають", - каже джерело зі згаданої політсили.

Нагадаємо, радник Зеленського Дмитро Разумков заявив, що новообраний президент Володимир Зеленський ініціюватиме розпуск Верховної Ради, проте в цьому питанні не буде йти на порушення закону.

Раніше Разумков заявляв, що рішення Зеленського розпускати чи не розпускати Раду залежатиме від того, "що буде робити парламент".

12 травня команда новообраного президента Володимира Зеленського оприлюднила першу відеопетицію, і вона стосується розпуску Верховної Ради.

На думку народного депутата Вадима Денисенка, існує неймовірно висока вірогідність, що указ про розпуск Верховної Ради може стати одним з перших указів президента Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АМКУ отримав дані про бездозвільні концентрації Фірташа на ринку облгазів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити