image
 |  2 4 Червня 2022 | 18:26

«Наше громадянство оплачується кров'ю наших Воїнів», - Забужко про громадянство Невзорова

«Наше громадянство оплачується кров'ю наших Воїнів, це, даруйте, не туалетний папір для роздачі на вимогу», - так про надання громадянства російському журналісту Невзорову написала відома українська письменниця Оксана Забужко.

Подаємо її пост-обурення дослівно.

«Гм, а в нас що, вже фсбшної аґентури забракло, що нам "потомственного чекіста" Сашу-"Няшого" так оце притьмом, як "на укрєплєніє лінії фронта", в співвітчизники перекинули? (авжеж, я з тих, хто прекрасно пам'ятає вільнюську криваву зиму 1991-го - і як прохановєц Саша Нєвзоров, чий дєдушко-гебіст по війні трудився в Литві карателем, славив своїм патріотічєскім кіном подвіґ Вільнюсского ОМОНа, - сподіваюсь, йому тепер щоночі в сні розчавлена танком Лорета Асанавічуте являється, і кокаїн не бере...). Схоже, саме час пригадати собі початок цієї кампанії - в 2015-му, коли нам заспіввітчизнили були іншого Сашу-чекіста - Боровіка, і навіть ледь не втулили його в мери Одеси (він, йолоп, проколовся тоді з розмальованим пенісами укр. прапором на виставці, цей новий Саша далеко розумніший!), а також "потомственну" Машу (де вона, до речі, хтось про неї щось чув?), - і стало ясно, що треба терміново приймати новий Закон про громадянство й розробляти для всіх тих, голінних до нашого паспорта, "Саш-і-Маш" програму екзамену з мови, історії й Конституції України, бо інакше біда...

Дуже прикро, що знов доводиться повторювати те, що вже мало бути пройдене (про "соціальні ліфти" тільки подбали, але в інтересах зовсім не України, а таки тої самої "2.1", тож більше нічого "підказувати" не буду, просто - лапи геть від Володимирового тризуба, наше громадянство оплачується кров'ю наших Воїнів, це, даруйте, не туалетний папір для роздачі на вимогу, тож для початку хотілось би почути пояснення - за які такі заслуги перед Україною російський пропаґандист, заслужений інформкаратель дружнього нам народу Литви, визнаний гідним українського громадянства?)».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над Одесою українські військові збили крилату ракету

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити