image
 |  23 8 Травня 2020 | 12:09

Націократія чи тоталітаризм?

Націократія чи тоталітаризм? А демократія? – прогнозовано спитаєте Ви. 

Демократія, як система влади, звиродніла в олігархію і плутократію. Влада народу трансформувалася у владу багатих людей.

Демократію, як процес обрання народом з поміж себе кращих, замінила технологія. Завдяки їй кращого втоптують у багно, а недолугого коронують на владу. Володіючи інструментами інформаційного маніпулювання, нею вправно послуговуються олігархи. Вони владарюють над народом, перетворивши виборчий процес на змагання поміж собою і на собачі бої своїх слуг. Рідкісні вкраплення чужорідних і неконтрольованих політичних елементів не впливають на загальну картину і навіть надають їй «демократичної» видимості.

Безмежна і неконтрольована влада породжує тоталітаризм. Він, як політичний режим, характеризується повсюдним контролем не тільки над діями, але й над помислами громадянина. Сучасні технології дозволяють його здійснювати значно ефективніше, аніж це робили громіздкі державно-репресивні машини нацистського чи більшовицького режимів. Соціальні мережі контролюють і в «правильному» руслі спрямовують ваші думки, гаджети видають ваше місцеперебування, а розгалужена система відеоспостереження фіксує кожен ваш крок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки Погуляйко працевлаштовує вихідців з Донбасу, волинські медики досі – без доплат, – Анатолій Вітів

Глобальний антивірусний карантин яскраво демонструє ефективність використання таких технологій контролю. Ми стоїмо на порозі електронного тоталітаризму. Він може мати як локально національний, так і глобальний виміри.

І ми занурюємося у конфлікт інтересів. Національних і внутрішньої олігархічної верхівки. Національних і глобальної верхівки багатіїв. Не здивуйтеся, якщо у вирішальний час внутрішня олігархія виявить свій продажний, компрадорський характер. Придивіться уважніше – вона його виявляє вже!

Вихід – самоорганізація велетенського національного організму проти мізерної купки паразитарних багатіїв. Поваливши псевдодемократичну олігархію, він може встановити режим націократії – владарювання нації на власній землі. Й в цьому випадку не має значення, яким визначенням нації ви послуговуєтеся – етнічним чи громадянським. Бо і в одному, і в іншому випадку нація є об’єктом визиску та політичної маніпуляції і більшості громадян загрожує режим олігархічного електронного тоталітаризму.

Націократія завтра – це боротьба сьогодні. А тоталітаризм сьогодні – це конформізм на заколисуючих хвилях гасел про вселенську справедливість сьогодні, але вегетативна безвольність завтра .

Кожен має свій вибір. Бо «в кожного своя доля і свій шлях широкий...»!

Олександр Сич, Заступник голови ВО "Свобода" з питань ідеології, голова Івано-Франківської обласної ради, Кандидат історичних наук, Доцент кафедри державного управління.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити